KOMMER MED NY POTTER-HISTORIE: Den populære forfatteren J. K. Rowling, her på et bilde fra 2012. Foto: AP/Lefteris Pitarakis
KOMMER MED NY POTTER-HISTORIE: Den populære forfatteren J. K. Rowling, her på et bilde fra 2012. Foto: AP/Lefteris Pitarakis

J. K. Rowling med ny Harry Potter-historie på Halloween

Den populære forfatteren annonserer at en ny historie fra Harry Potter-universet er på vei.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På den skumleste av alle årets dager kommer J. K. Rowling (49) med en ny historie fra Harry Potter-universet.

Og da passer det i tillegg bra at hovedpersonen i Halloween-historien er en av seriens skumleste karakterer, nemlig Venke Dolorosa Uffert (Dolores Umbridge).

En av de mest ondsinnede

Uffert kommer inn i seriens femte bok, «Harry Potter og Føniksordenen», og er lærer i forsvar mot svartekunster. Hun blir senere statssekretær i Magidepartementet, og en av Harry Potters argeste fiender.

– Uffert er ikke bare en av de mest ondsinnede karakterene, hun er også den eneste andre personen enn fyrst Voldemort som har etterlatt et fysisk arr på Harry Potter, skriver Rowling på sin Pottermore-side. 

Uffert tvang nemlig den unge trollmannen til å risse inn «Jeg må ikke lyve» i hånden sin med en magisk penn som tok blod fra han selv – gang på gang på gang.

Fyldig historie

Historien vil være på 1700 ord. Harry Potter vil ikke være hovedpersonen, men vi vil få innsikt i Ufferts tidligere liv og mange nye detaljer.

Det er ingen tvil om at forfatteren har vanskelig for å legge Harry Potter-universet bak seg. J. K. Rowling har tidligere uttalt at hun ikke utelukker at Harry Potter kan gjenoppstå, og at hun angrer på hvordan hun avsluttet bokserien

I sommer kom også en helt ny historie om Harry Potter – denne gangen som en 34-åring med grått hår.