Odd styrer mot sølv etter Shala-show

– Sikker på at vi tar sølvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Odd 1-2

ULLEVAAL/BERGEN (TV2) Odd slo Vålerenga 2-1 etter to scoringer i første omgang på Ullevaal fredag kveld.

Dermed ser telemarkingene ut til å styre mot andreplassen i årets Tippeliga.

Skiens-klubben trenger bare ta poeng fra Rosenborg når lagene møtes i neste serierunde for å sikre sølvplassen.

– Ikke redd for Rosenborg
Vinner Rosenborg mot Sandnes Ulf lørdag vil de ligge fire poeng bak Odd med to kamper igjen. Skulle trønderne tape vil Odd kunne feire seriesølv allerede denne helgen.

Kampens store helt Herolind Shala, som scoret ett og hadde målgivende til det andre målet, var strålende fornøyd etter kampen.

– Jeg er godt fornøyd med både målet og pasningen.Det var godt å se at begge gikk inn. Dette betyr veldig mye. Nå er vi et steg nærmere sølvet. Nå må vi bare kjøre på i de to siste kampene, sier han til TV 2.

SLAPP JUBELEN LØS: Dag Eilev Fagermo jublet etter at laget hans tok et nytt stort steg mot sølv.: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLAPP JUBELEN LØS: Dag Eilev Fagermo jublet etter at laget hans tok et nytt stort steg mot sølv.: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han er ikke nervøs for Rosenborg som kommer bakfra.

– Nei, vi er ikke redde. Vi spiller vårt spill, og vi er sikker på at vi kommer til å ta sølvet, sier han.

– Blir hektisk på slutten
Dag Eilev Fagermo var i ekstase etter at dommeren blåste av kampen og jublet hemningsløst sammen med supporterne.

Men 47-åringen, som akkurat forlenget med Odd, innrømmer at han var nervøs etter at Ghayas Zahid reduserte på tampen.

– Det er klart jeg var det. Vi er strålende den første halvtimen og viser hvorfor vi er i toppen. Men så er vi svake resten av kampen. Og når det da blir 2-1, så vet vi at det blir hektisk, sier han.

Shala-show
Vålerenga var farlig frempå et par ganger i starten av oppgjøret, men nok en gang viste Odd seg som et meget effektivt lag.

Etter 14 minutter fant Bentley høyreback Jarkko Hurme med en vakker stikker. Finnen la nydelig inn til Shala som stanget telemarkingene i ledelsen.

Shala har vært strålende for Odd denne sesongen, og han markerte seg igjen etter 32 minutter. Denne gangen inntok han regissørrollen. Med et presist innlegg fant han Håvard Storbæk som med et knallhardt hodestøt doblet ledelsen.

Vålerenga spilte seg til flere muligheter utover i den første omgangen. Men Kjetil Rekdals gutter klarte ikke sette ballen i mål.

– Soleklart straffespark
I andre omgang skrek Tippeligaens toppscorer Vidar Örn Kjartansson på straffespark etter en duell med Hurme i Odd-forsvaret. Men dommer Tore Hansen vinket spillet videre til islendingens tydelige frustrasjon.

– Jeg får en mulighet, men kan ikke løpe fordi han holder rundt meg. Det er et soleklart straffespark, sier Kjartansson etter kampen.

Og islendingen får støtte av treneren.

– Etter reglementet er jo det der straffespark og rødt kort. Han river han ned på vei gjennom som sistemann. Det kunne selvsagt blitt annerledes om vi fikk den, sier Rekdal.

Zahid scoret
Men tolv minutter før slutt lyktes omsider Vålerenga med å få ballen i mål. Kjartansson forsøkte seg fra spiss vinkel. André Hansen reddet, men på returen kunne Ghayas Zahid enkelt sette ballen i mål.

Sju minutter før slutt fikk Vålerengas Simon Larsen en enorm mulighet til å utligne. Midtstopperen banket til, men en strålende redning fra André Hansen hindret scoring.

Nærmere kom aldri Vålerenga. Dermed tok Odd tre svært viktige poeng i sølvkampen.