TRYKKET PÅ KNAPPEN: Disse tre trykket på terror-alarmen i sommer. Det kostet 77,5 millioner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRYKKET PÅ KNAPPEN: Disse tre trykket på terror-alarmen i sommer. Det kostet 77,5 millioner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dette kostet terror-alarmen i sommer

Regjeringen blar opp for å dekke ekstrakostnadene til politiet og forsvaret.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store politi- og forsvarsressurser ble satt i sving i sommer etter at PST fikk melding om en konkret terrortrussel mot Norge.

– Dette har jo en kostnadsside. Proposisjonen som vi fremmet i dag dekker de vesentligste ekstrautgiftene, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Sammen med finansminister Siv Jensen (Frp) foreslår han tilleggsbevilgningene i årets statsbudsjett. De vil gi 61,3 millioner kroner til politiet, 4,6 millioner kroner til PST og 7,5 millioner kroner til forsvaret for å dekke ekstrautgiftene, blant annet knyttet til overtid, reiseutgifter og tilbakekalling av personell fra ferie.

Totalkostnadene blir tilsammen på 77,5 millioner kroner. 

– Som vi varslet i sommer fremmer vi nå forslag om tilleggsbevilgninger slik at den økte beredskapen ikke skal gå ut over ordinær virksomhet, sier Jensen. (TV 2/NTB)