«Anmelder» spiller etter hodetakling

Karrieren kan være over for Lørenskog-profil. Nå krever klubben at episoden fører til straff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtroppende administrerende direktør i Lørenskog, Svein-Erik Edvartsen, bekrefter overfor TV 2-sporten at klubben sender en skriftlig rapport til forbundet.

– Et samlet styre og sportslig ledelse i Lørenskog har besluttet å innberette Frisk/Asker-spilleren Petter Kristiansen til disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund for hans stygge takling mot Ylven, sier han.

– Ikke bra
I gårsdagens kamp mellom Lørenskog og Frisk Asker ble Martin Laumann Ylven taklet tøft av Frisk Askers Petter Kristiansen. Ylven måtte bæres av banen.

Lørenskog-spilleren har nettopp vært borte fra isen på grunn av gjentatte smeller og hjernerystelser. Vålerenga-trener Espen Knutsen sa i gårsdagens HockeyXtra at han fryktet at karrieren til den tidligere landslagsspilleren er over:

– Er det Ylven? Det er ikke bra. Han tåler ikke flere hjernerystelser, sa «Shampo» i studio.

TV 2 satte i september søkelyset på hodeskader i ishockey. Der fortalte Ylven om smertene og sine hverdagslige problemer etter hjernerystelsene. Spilleren selv var ærlig på at karrieren kunne være over dersom han fikk flere hodeskader.

– Det er synd å si det, men det er jo det eneste man har å drive med i livet. Så det er ikke bare sånn at man kan ta på seg skoa og gå til noe annet. Men drøyer det måned på måned igjen må man jo se realiteten i øynene snart at det ikke funker til ishockey på det nivået der, sa han til TV 2-sporten den gangen.

Nå er han glad klubben hans tar saken videre.

– Jeg føler meg ikke vel i dag. Jeg har vondt i hodet og nakken. Jeg er veldig glad for at klubben min har rapportert inn taklingen slik at sikkerheten min er ivaretatt, sier Ylven.

Kristiansen sier at han aldri hadde til hensikt å skade Ylven.

– Jeg ser at Ylven takler en av våre spillere. Pucken blir liggende i rundvantet. Jeg går mot Ylven og oppfatter at vi får øyekontakt. Det kjennes ikke ut som om jeg gjør noe galt. Men jeg ser på video etterpå at jeg traff ham med en skulder i hodet. Jeg hadde aldri noen intensjon om å skade ham. Jeg kjenner godt til Ylvens skadehistorikk, og jeg sov ikke veldig godt i natt, forteller han til TV 2.

Er spent på forbundet
Edvartsen håper Ishockeyforbundet tar tak i saken.

– Etter at TV 2 tidligere rettet stort fokus på dette med hodeskader har Lørenskog registrert at sportssjef Petter Salsten uttalte at det denne sesongen virkelig skal slås hardt ned på slike taklinger og at disiplinærutvalget har stort handlingsrom siden utvalget på grunn av det nye regelverket har mulighet til å ilegge opptil tre måneders karantene. Da er det bare å følge med om det gode gamle ordtaket «vi sier som det er og gjør som vi sier» treffer blink eller bom, sier Edvartsen, og viser til hva Det internasjonale ishockeyforbundet har sagt.

– President Rene Fasel i IIHF har uttalt at det ikke er noe som heter rene taklinger mot hode og nakke. Regelverket er klokkeklart og sier at det kun finnes ett alternativ når det oppstår skade som følge av takling mot hode og nakke, og det er matchstraff. Matchstraff betyr også karantene for den feilende spilleren. Vi antar derfor at disiplinærutvalget nå en gang for alle setter foten ned og sier klart og tydelig i fra at ishockeysportens omdømme og spillernes sikkerhet ikke er tjent med slike livsfarlige taklinger og at den feilende spilleren ilegges streng straff.

Kristiansen vil ikke uttale seg så mye om hva han mener om at Lørenskog ønsker at han blir utestengt.

– Jeg kan ikke si så mye på det. Det må de som er eksperter vurdere. Jeg tar den straffen jeg eventuelt får, sier han.