VM KAN RYKE: Petter Northugs kleskolleksjon skaper hodebry.    REUTERS/Alessandro Garofalo
VM KAN RYKE: Petter Northugs kleskolleksjon skaper hodebry. REUTERS/Alessandro Garofalo

Northugs nye kleskolleksjon kan stoppe VM-tur

Petter Northug er i trøbbel med Skiforbundet igjen.

Petter Northug lanserer i høst ny kleskolleksjon i direkte konkurranse med Skiforbundets klesleverandør. Det kan velte representasjonsavtalen, skriver Adresseavisen.

Blir ikke partene enige om representasjonsavtalen vil ikke Petter Northug kunne delta for Norge i vinterens ski-VM i Falun.

– Vi er kjent med at Team Northug og Coop arbeider med en kleskolleksjon. Vi er fremdeles i dialog om en avtale for Petter med frist 1. november. Kleskolleksjonen er av de forholdene som diskuteres, sier Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal til Adresseavisen.

I sommer skiftet Skiforbundet klesleverandør fra Swix til Bjørn Dæhlie. Coop og Petter Northug har avtale med Swix. Den nye kolleksjonen skal være utviklet i samarbeid med Northug, og vil ha langrennsstjernens navn synlig på klærne.

Innen lørdag 1. november må representasjonsavtalen mellom de to partene være underskrevet. Uten den får ikke Northug delta i VM eller gå verdenscuprenn for Norge, men står da fritt til å profilere sine private sponsorer. Dersom han signerer må han innrette seg etter forbundets regler. (©NTB)