Olafsen satser videre – men kan miste sponsorene

Helene Olafsen har endelig bestemt seg for å fortsette karrieren etter at korsbåndet røk i OL. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): – Ja, jeg har sagt at jeg vil satse videre. Jeg har jo så innmari lyst ikke sant, og det er vanskelig å komme seg ut av de toppidrettstankene. Jeg har bare ikke lyst til å gi meg sånn som det sluttet. Det er det som er motivasjonen min, forteller Olafsen til TV 2 etter en treningsøkt på Olympiatoppen torsdag. 

25-åringen har vært usikker på om hun ville fortsette karrieren helt siden hun røk korsbåndet for tredje gang under OL i Sostji i februar. Nå er avgjørelsen tatt, men konkurranser før januar blir det ikke. 

– Jeg har mål om å rekke VM og X Games i januar, men før jul blir det nok mest kjøring i Norge. Da kan jeg kan være her å få oppfølging og behandling, understreker 25-åringen. 

Kan miste sponsorene 
Satsingen er fortsatt avhengig av penger selv om kneet blir bra. Olafsen er nå i en situasjon der hun må finansiere karrieren basert på studielån. 

– Det er ikke så veldig bra med penger. Jeg har jo blitt student da, så jeg får studielån. Men med resultater kommer fort hjelpen også, ikke sant, så jeg vil gi det en sjanse, sier hun. 

SATSER PÅ NY SESONG: Helene Olafsen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SATSER PÅ NY SESONG: Helene Olafsen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

– Har du mistet sponsorer?

– Det er klart at det er ikke ideelt å være skadet i en så lang periode. Når man er idrettsutøvere er man jo veldig sårbar hvis man blir skadet. Nå går vi inn i nye forhandlinger, og da blir det jo spennende å se om de fortsatt vil følge med meg og fortsatt har troen. Men inntektsgrunnlaget forsvinner jo når man er skadet så lenge, innrømmer Olafsen.

Sponsorene krever at hun må satse på de største konkurransene, VM og X Games, for å bli med videre. 

– Ja, det gjør de, men det vil jo jeg også. Så får vi se om det er penger igjen til flere konkurranser, sier Olafsen. 

Måtte operere på nytt
Olafsen har hatt klippekort på Olympiatoppen de siste årene. Det har vært stadig nye opptreningsperioder etter tre korsbåndsskader. Hun opererte få uker etter OL, men opptreningen tok lengre tid enn ventet denne gangen. 

– Jeg hadde en tung periode i sommer der jeg ble dårligere og dårligere, og det endte jo med at jeg måtte operere en gang til. Etter det har det bare gått bedre og bedre, og nå er jeg egentlig veldig positiv.  

– Jeg føler meg sterkere under denne opptreningen eller den forrige, for siste tenkte jeg at korsbåndet kom til å ryke en eller annen gang uansett. Det var bare så kjedelig at det skjedde akkurat under OL.

25-åringen har ikke satt seg noen frist for når hun må bestemme seg om kneet tåler konkurranser eller ikke, men innrømmer at hun må være på snø i desember. 

– Jeg har ikke satt meg noen dato, for det dummeste jeg gjør er å stresse. Jeg må nesten bare føle på det, og kjøre på så mye jeg kan. Legene sier at korsbåndet er sterkt, så det handler om at jeg får nok tid på snø, understreker hun.