TESTES PÅ GRENSEN: Helsearbeidere står klare på grensen mellom Guinea og Mali, og alle som reiser mellom de to landene sjekkes for ebola-symptomer.  REUTERS/Joe Penney
TESTES PÅ GRENSEN: Helsearbeidere står klare på grensen mellom Guinea og Mali, og alle som reiser mellom de to landene sjekkes for ebola-symptomer.  REUTERS/Joe Penney

Jente (2) ebola-smittet i Mali

En jente (2) er bekreftet smittet av ebola i Mali, og landet blir dermed det sjette i Vest-Afrika som rammes av ebola.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det første ebola-tilfelle i Mali er bekreftet. Det melder BBC. 

Kom fra Guinea

En to år gammel jente har testet positivt på det dødelige viruset opplyser helsemyndighetene i landet. 

Jenta bor i Kayes-regionen vest i landet, fortalte helseminister Ousmane Kone til statlig TV torsdag. Landet er dermed det sjette vestafrikanske landet som er rammet av det dødelige viruset.

Den smittede jenta har nylig kommet til Mali fra nabolandet Guinea, der utbruddet av blødningsfeberen først startet.

Jenta ble fraktet til sykehus onsdag, hvor det raskt ble påvist ebola. Både jenta og de hun har vært i kontakt med er isolert. 

Antallet døde etter det verste ebola-utbruddet verden har sett, har passert 4.900, ifølge nye tall fra Verdens helseorganisasjon.

Frykt i New York 

Samtidig er det kjent at New York har fått sitt første ebola-tilfelle. Legen Craig Spencer (33) jobber for Leger uten grenser, og returnerte nylig til New York. Da hadde Spencer vært på jobb i ebola-rammede Guinea. 

Torsdag utviklet Spencer symptomer på ebola og ble raskt lagt inn på Bellevue Hospital i New York. De første testene viser at Spencer smittet. 

33-åringen har vært på jobb for Leger uten grenser i Guinea, og kom til New York for ti dager siden. Etter at han selv fant ut at han hadde feber og kvalme isolerte han seg selv i sin leilighet. 

Helsemyndighetene jobber nå intenst for å finne ut hvem Spencer kan ha vært i kontakt med de siste dagene. Onsdag skal ha ha vært i en bowlinghall, skriver New York Daily News.