Skiforbundet vil ha suksess-treneren til neste OL

Og nå er Egil Kristiansen også på god glid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val Senales, Italia (TV2 Sporten): Egil Kristiansen er i gang med sin tiende sesong som trener for kvinnelandslaget i langrenn.

Nå vil Norges Skiforbund at suksesstreneren fortsetter til neste OL, i 2018. Og Kristiansen, som var fast bestemt på å gi seg etter VM i Falun, er på god glid til å ta tre nye år som sjef.

– Man skal aldri si aldri, jeg har bestemt meg for å ta avgjørelsen om framtida til etter sesongen i mars. Nå må løperne og jeg gjøre jobben mot sesongens store mål, VM i nabolandet, sier Kristiansen.

Det sier altså 48-åringen, som etter OL sa at 10 år som landslagstrener var nok. Nå har han snudd og har signalisert både til Norges Skiforbund og familien at han kan tenke seg å fortsette.

– Det sier seg selv at i en slik jobb må du ha familien med deg, det får bli en diskusjon med de hjemme når snøen har gått igjen, sier Kristiansen.

– Ideelt at han tar tre nye år

I dag våknet han og landslaget til en snau halvmeter med nysnø i Val Senales og med kraftig vind måtte de rømme fra vinteren og ned i lavlandet til rulleskitrening.

Landslagssjef Åge Skinstad bekrefter til TV 2 at Egil Kristiansen har informert om at han kan tenke seg å fortsette.

– Dette er selvsagt noe vi er svært glade for, og for Norges Skiforbund er det ideelle at han tar tre nye år - altså at han fortsetter til OL i 2018. Bakgrunnen er selvsagt den jobben han har gjort og de resultatene som er oppnådd under hans ledelse, sier Åge Skinstad.

– Hardt arbeid

Han legger til at Kristiansen må bestemme før verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

– Hva er så suksessoppskriften, Egil Kristiansen?

– Det er noe så enkelt som hardt arbeid, grundighet og få laget til å fungere sammen, sier han.

Egil Kristiansen var assistenttrener under Svein Tore Samdal i flere sesonger inntil han overtok som leder etter VM i Oberstdorf i 2005.