TOGKAOS: En jordfeil førte til full stans i togtrafikken inn og ut av Oslo torsdag. Foto: Tom Rune Orset, TV 2.
TOGKAOS: En jordfeil førte til full stans i togtrafikken inn og ut av Oslo torsdag. Foto: Tom Rune Orset, TV 2.

Feilen på Oslo S er funnet – togene skal gå som normalt

En jordfeil ved Oslo S førte til store forsinkelser i togtrafikken torsdag kveld. Fredag kjører togene som normalt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Feilen som stanset togtrafikken forbi Oslo S torsdag ettermiddag er lokalisert. Alle tog settes i trafikk.

Det kom først meldinger om at Østfoldbanen fortsatt var stengt, men klokken 05.10 fredag morgen opplyser Jernbaneverket at også den banen er i rute. 

– Alt skal være i orden nå. Togene skal være i rutene i morgentimene, men det kan være noen ettervirkninger fra i går. Vi håper og tror at dette vil gå som en normalt, sier pressevakt ved Jernbaneverket Kjell Bakken til TV 2. 

Kan gi brann

Jernbaneverket varslet NSB om feilene ved 17.30-tiden torsdag kveld, og over syv timer var togkaoset på Oslo S komplett. 

Nå håper Jernbaneverket at morgenrushet går som det pleier. 

Jernbaneverket meldte tidlig at en jordfeil var årsaken til togstansen, og at det ville bli store forsinkelser inn og ut av Oslo.

Jordingsfeil kan blant annet skyldes kortslutning eller overløp i det elektriske anlegget som følge av fuktighet. I tillegg til å påvirke signalanlegget, kan jordingsfeil gi brann- og berøringsfare.

– Togene stoppet på omkringliggende stasjoner. Det var en feil på signalanlegget og som gjorde at alt går i rødt, sier Bakken til TV 2.

Ved 20.30-tiden torsdag meldte Jernbaneverket at feilen var større enn tidligere antatt og de jobbet intenst for å finne feilen. 

Også Flytogets avganger ble rammet, og togene deres ble innstilt mellom Skøyen og Lillestrøm. 

NSB måtte i flere timer transportere sine kunder med buss. 

– I starten var det lange køer, men nå rapporteres det om tilstrekkelig kapasitet. Ventetiden kan imidlertid variere og det er store forsinkelser, forteller kommunikasjonssjef i NSB Persontog, Åge-Christoffer Lundeby.