Keeperlegenden én seier fra Giggs-rekord

Verdens mestscorende keeper én kamp unna å ta rekord fra Manchester United-legenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

São Paulo-keeper Rogerio Ceni (41) er en legende på så mange måter, og nå er han i ferd med å slå en av rekordene til en Manchester United-legende.

Han er én seier unna å passere Giggs' som den spilleren som har vunnet flest kamper for en og samme klubb.

Nå står Giggs og Ceni med 589 seiere hver. Veteranen trenger med andre ord bare én seier til før han legger opp i desember.

Han tangerte Giggs da Bahia ble slått 2-1 i helgen, og naturligvis sto han selv for en av scoringene. Et vakkert frisparkmål fra keeperhelten hjalp hans kjære São Paulo.

Se scoringen over!

At Ceni scorer er ikke et ukjent fenomen, for rekorden som verdens mestscorende keeperen har han helt for seg selv.

Helgens frispark var scoring nummer 123 i karrieren! 41-åringen har sørget for mål både på frispark og straffespark gjennom sin lange karriere.

Totalt har han 1172 kamper for São Paulo, og han har vært kaptein i 867 av dem.
Onsdag kveld hadde Ceni sin første mulighet til å ta Giggs-rekorden, og selv om han gjorde sin del av jobben bakover så endte det med 0-0 mot Chapecoense. Neste mulighet kommer på mandag, når São Paulo møter Goias.

Ryan Giggs har for øvrig en rekke rekorder selv om alt tyder på at Ceni vil ta seiersrekorden hans. Giggs er spilleren med flest kamper i Premier League, flest målgivende i Premier League og flest Mesterliga-kamper.

Han var også den eldste målscoreren i Mesterliga-historien, men den rekorden slo Francesco Totti da han scoret mot Manchester City i slutten av september.