Frekk smykketyv lurte eldre kvinne på over 100 år trill rundt

Politiet jakter en tyv i Røyken som torsdag ettermiddag har oppsøkt flere eldre kvinner og stjålet smykker og andre verdisaker. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann som hevdet han var ansatt i Røyken kommune ringte torsdag på hos to eldre kvinner i 90- og 100-årsalderen og stjal smykker og andre verdisaker. 

Ifølge Drammens Tidende har den frekke tyven også dratt ringer og klokker rett av hendene til de eldre kvinne mens han smurte dem med krem.

– Vi etterforsker saken videre. Vi ser med alvor på at noen går rundt å lurer eldre damer, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Hans Christian Gundesø til TV 2. 

Mannen har asiatisk utseende og snakker norsk, opplyser politiet. 

Eldre kvinne i Sande også lurt

Ved 15.30-tiden torsdag ettermiddag fikk en eldre kvinne i 90-årene på Sande uventet besøk fra en mann som hevdet han var fysioterapeut i Sande kommune. 

Mannen ble sluppet inn i hjemmet til den eldre kvinnen og begynte å massere henne. På den måten har han klart å lure til seg flere smykker som kvinnen hadde på seg. 

Politiet mistenker at det kan være samme gjerningsperson som står bak tyveriene i både Spikkestad og Sande torsdag ettermiddag. 

Politiet oppfordrer folk til å dobbeltsjekke grundig dersom de blir oppsøkt av en person som fremviser ID-kort fra kommunen.