Norsk kvinne vant 127 millioner:
Mener det må være lov å være litt gæren 

Den norske kvinnen har nesten landet dagen derpå, men forteller at det har vært lite søvn det siste døgnet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En norsk dame fra Kristiansund hadde seks rette og vant over 127 millioner kroner i Vikinglotto onsdag kveld.

– Hun satte seg godt til rette, så sa jeg at hun hadde seks rette i Vikinglotto. Allerede da skrek hun rett ut, men jeg hadde ennå ikke fortalt om lykketallet. Da jeg sa at den totale premien var på 127 millioner kroner tok det helt av i den andre enden. Hun hylte og begynte å grine. Hun var helt fra seg av glede, forteller Ingrid Roterud Mathiesen som ga vinneren den hyggelige beskjeden.

Damen er i 50-årene og leverte kupongen hos en kommisjonær bare fem minutter før fristen.

Se video av hele telefonsamtalen øverst i saken.

Dagen derpå

Norsk tipping har hatt en oppfølgings samtale med vinneren i dag. Hun forteller at hun nesten har landet dagen etter at beskjeden kom, men at det har vært et høyt adrenalinnivå det siste døgnet og at verken hun, mannen eller barna har sovet i natt. 

– Det er like uvirkelig, men jeg tror faktisk på det nå, sier hun til Norsk tipping.

Kvinnen forteller at hun egentlig er en rolig og sindig person men innrømmer at det har tatt litt av det siste døgnet. Hun lo godt da hun fikk høre telefonsamtalen fra dagen før, og forklarer gledesutbruddet med at det må være lov å være litt gæren når man får en slik beskjed.

Kvinnen fortalte også at barna hennes hadde tullet med at det var moren som hadde vunnet, da de hørte at det var en dame fra Kristiansund. Noe som også viste seg å være rett. 

Skal kjøpe seg ny bil 

I går fortalte den ferske millionæren at hun ville spandere en reise på familien og at hun vil hjelpe barna i etableringsfasen. 

Dagen derpå sier hun at familien har planer om å kjøpe seg en ny bil å «fiffe» opp hjemmet litt.. 

– Hun fortalte at det nå helt klart blir ny bil, og kanskje en litt finere en enn den de hadde sett på i utgangspunktet, sier Roterud Mathiesen. 

Fikk hele den norske lykketallspotten

Lykketallet ble trukket ut til å være 31. En norsk og en dansk Vikinglotto-spiller prikket inn de seks rette tallene, skriver Norsk Tipping i en pressemelding.

Den norske spilleren fikk dermed hele den norske lykketallspotten på 84 millioner kroner for seg selv, men måtte dele førstepremiepotten og den internasjonale lykketallspotten med den danske vinneren.

Resultatet ble en norsk premie på 127.646.660 kroner. Den danske vinneren fikk 80 millioner kroner mindre.

Dette kan hun kjøpe

For 127 000 000 kroner bør kvinnen kunne kjøpe seg det hun ønsker.

De dyreste eiendommene på Finn.no for øyeblikket har en prisantydning på 45 millioner kroner. Kvinnen fra Kristiansund har råd til å kjøpe to slike eiendommer. Da vil hun ha flere millioner kroner til overs, som hun kan bruke på andre ting.

Hvis hun i stedet vil kjøpe seg en bil, kan hun sikre seg en 2014-modell Lamborghini Aventado Roadster for 5 490 000 kroner. Kvinnen kan nå kjøpe seg 23 slike biler.

127 000 0000 millioner kroner er den nest største i Norsk Tippings historie. Rekorden er fra mai i fjor, da en mann i Troms vant 216 millioner kroner.