GIFTER SEG: Det blir sommerbryllup i Sverige neste år når Sofia Hellqvist gifter seg med pris Carl Philip. (FOTO: SCANPIX)
GIFTER SEG: Det blir sommerbryllup i Sverige neste år når Sofia Hellqvist gifter seg med pris Carl Philip. (FOTO: SCANPIX)

Bryllupsdatoen er klar

Prins Carl Philip og hans Sofia Hellqvist gifter seg 13. juni, 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ser frem til et sommerbryllup i midten av juni da Sverige er på sitt vakreste. Det er en stor dag for oss og vi er veldig glade, sier paret i en pressemelding.

– Så kom da endelig kunngjøringen svenskene og alle vi andre har ventet på: prinsebryllup i Stockholm lørdag 13. juni neste år. Carl Philips foreldre og to søstre giftet seg også i juni - da Sverige og Stockholm kanskje er på sitt aller vakreste, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Paret har valgt Slottskyrken på det kongelige slottet i Stockholm.

– Som da lillesøster Madeleine giftet seg, finner vielsen sted i den vakre Slottskyrkan på Stockholms slott. Men det er fortsatt ikke opplyst hvor bryllupsfesten vil finne sted. Madde valgte som kjent Drottningholms slott, mens Victoria feiret bryllup i Riddersalen på Stockholms slott, sier kongehuseksperten til TV 2.

27. juni i år kom nyheten om at paret hadde forlovet seg. Det var en stolt Hellqvist som viste frem ringen sin til et samle pressekorps.

– Prinsebryllupet vil nok i likhet med Madeleines bryllup bli mer en ungdomsfest enn en samling av statsoverhoder. Et utenlandsk statsoverhode vil imidlertid helt sikkert være på plass: Dronning Margrethe av Danmark er nemlig prins Carl Philips gudmor. Fra Norge vil trolig både kronprinsparet og ekteparet Behn bli invitert, spår Totland.