UNDERSØKES: Kriminalteknikere undersøker bilen der den døde 57-åringen ble funnet. (Foto: Tommy Storhaug / TV 2)
UNDERSØKES: Kriminalteknikere undersøker bilen der den døde 57-åringen ble funnet. (Foto: Tommy Storhaug / TV 2)

Kona (53) tiltalt for drap i Tranby-saken

En 53 år gamle kvinne er tiltalt for å ha tatt livet av sin ektemann Per Gunnar Asheim (57).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kona er tiltalt for overlagt drap.

– Jeg kan bekrefte at riksadvokaten har beordret tiltale i den såkalte Tranby-saken på overlagt drap, sier statsadvokat Trude Elisabeth Sparre ved Oslo statsadvokatembeter til TV 2.

Ble funnet i nedbrent bil

Frontline-direktøren Per Gunnar Asheim (57) ble 27. mars i fjor funnet død i konas utbrente BMW på en parkeringsplass på Tranby utenfor Drammen.

Politiet mener kvinnen planla drapet på sin ektemann. Hun ble pågrepet og siktet dagen etter funnet.

– Tiltalen er forkynt for siktede. Kvinnen er også siktet for andre forhold som vi vil vurdere om skal tas med i tiltalebeslutningen sammen med posten for overlagt drap, sier Sparre til TV 2.

Nekter fremdeles straffskyld

Hovedteorien til politiet er at den drapssiktede 52-åringen dopet ned og drepte ektemannen.

Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

– Hun tar den avgjørelsen svært, svært tungt. Det sier seg selv etter et langt og utmattende varetektsopphold, hun har vært krystallklar fra dag en på at hun ikke har drept sin mann, så hun er selvfølgelig svært, svært preget av denne situasjonen, sier forsvarer Hilde Marie Ims til TV 2.

NEDBRENT: Snøen er smeltet på stedet der en utbrent bil med et lik ble funnet på en parkeringsplass ved et skogholt på Tranby i Lier. Torsdag ettermiddag ble en 51 år gammel kvinne er siktet for drapet på ektemannen (57). Mannen ble funnet død i konas utbrente kabriolet.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
NEDBRENT: Snøen er smeltet på stedet der en utbrent bil med et lik ble funnet på en parkeringsplass ved et skogholt på Tranby i Lier. Torsdag ettermiddag ble en 51 år gammel kvinne er siktet for drapet på ektemannen (57). Mannen ble funnet død i konas utbrente kabriolet. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Siste sikre livstegn fra mannen er mandag klokken 15. Da snakket 57-åringen på telefon med en bekjent, men det var ingenting unormalt med samtalen uttalte politiet under varetektsfengslingen i april i år.

På daværende tidspunkt sa politiadvokat, Vibeke Gjøslien Martins, i Søndre Buskerud politidistrikt, at de ikke utelukket at andre kunne være involvert i drapet.

Hovedforhandlingen er forhåndsberammet fra tirsdag 13. januar 2015. Forsvarer Hilde Marie Ims sier de nå vil konsentrere seg om rettens behandling.

– Hun vil etter beste evne forsøke å forsvare seg mot den veldig alvorlige anklagen som er kommet, forteller Ims.

Barnefordelingstvist

Da kvinnen ble pågrepet og siktet i 2013 reagerte hun med stor overraskelse ifølge hennes daværende forsvarer, Bent Luther, som beskrev henne som svært nedfor.

– Hun opplevde dette som overraskende, at hun ble pågrepet og siktet umiddelbart etter et avhør, sa Luther til TV 2 i fjor. 

Ekteparet bodde sammen da Asheim døde, men de var i en fase hvor samlivet skulle avvikles. De har seks barn sammen. 

– Partene var i en barnefordelingstvist, men dette har vært ryddig håndtert, sa Luther.