OPP FLERE PLASSER: De norske landslagsgutta kryper oppover på Fifa-rankingen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OPP FLERE PLASSER: De norske landslagsgutta kryper oppover på Fifa-rankingen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Norge klatrer på FIFA-rankingen

Hopper opp åtte plasser etter seirene mot Malta og Bulgaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per-Mathias Høgmo kan glede seg over at Norge klatrer åtte plasser på Fifa-rankingen for oktober. Norge er nummer 68 på den siste listen. 

Se hele listen her!

Likevel er ikke plasseringen bedre enn at Antigua og Barbuda puster Høgmos menn i nakken. Det er fortsatt et stykke opp til Den demokratiske republikken Kongo, Panama og Trinidad og Tobago.

Tyskland topper rankingen foran Argentina og Colombia. Våre skandinaviske naboer Sverige og Danmark er henholdsvis nummer 39 og 32.

Da Høgmo tok over landslaget i september 2013 befant Norge seg på 39.-plass på rankingen. På det tidspunktet var en 59.-plass fra 2009 Norges verste plassering. Men det skulle fort bli verre under Høgmo. I forrige måned nådde vi den foreløpige bunnen med 76. plass.

Å fortsette klatringen på Fifa-rankingen er viktig om Norge har ambisjoner om å bli seedet i en eventuell playoff til EM i Frankrike. De to beste lagene i hver gruppe går direkte til EM. Treerlagene møter hverandre i playoff. I skrivende stund ligger land som Nederland, Belgia og Portugal på 3. plass i sine respektive grupper - nasjoner Norge bør unngå for å komme til EM.

Det beste treerlaget kommer direkte til playoff.