VIL FYLLE TOMME TRIBUNER: Michel Platini foreslår gratis inngang for kvinner og barn for lag som har fått publikumsforbud.
 AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
VIL FYLLE TOMME TRIBUNER: Michel Platini foreslår gratis inngang for kvinner og barn for lag som har fått publikumsforbud. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Platini vil erstatte rasister med kvinner og barn

UEFA-presidenten vil slippe kvinner og barn under 12 år gratis inn.

UEFA-president Michel Platini vurderer å slippe kvinner og barn gratis inn når en klubb skal straffes med publikumsforbud.

CSKA Moskva var tirsdag dømt til å spille mesterligakampen mot Manchester City for tomme tribuner. Det var en reaksjon på tilhengernes rasistiske oppførsel i bortekampen mot Roma tidligere i høst.

Suksess i Tyrkia
Kamper uten publikumslyd skaper et stemningsvakuum som ingen setter pris på, og Platini mener løsningen kan være å forby hjemmelaget å selge billetter, men å slippe kvinner og barn under 12 år gratis inn.

– Det er foreløpig bare en idé, men Platini ønsker å diskutere det internt i UEFA for å se om det vil være bedre for fotballfans og bedre for fotballens rykte, sa UEFAs pressesjef Pedro Pinto onsdag.

En slik ordning ble gjennomført i Tyrkia for noen år siden, da Fenerbahçe ble nektet å selge billetter etter flere tilfeller av tribunevold. Med kvinner og barn på tribunen slapp klubben å spille på en tom arena.

– Siden kvinnene og barna slipper gratis inn, straffes klubben like hardt økonomisk. Det var en stor suksess da dette ble testet i Tyrkia, sa Pinto.

Sendte klagebrev
Manchester City har for øvrig sendt klage til Uefa etter CSKA-kampen. Rundt 350 hjemmesupportere var til stede på kampen. Manchester City mener at deler av boten CSKA måtte betale for tribunebråket i Roma-kampen må brukes til å kompensere City-fans som hadde bestilt billetter til kampen i Russland. 

Uefa har avvist klagen.

– Det var bare folk som hadde lov til å være på kampen som var der. Det var klubbdelegater, media, sikkerhetsfolk, Uefa og sponsorer, sier Uefa. (©NTB)