SKYTEDRAMA: Bildet viser en såret person blir båret inn i en ambulanse etter skytedramaet i Ottawa onsdag. Foto:  AFP PHOTO / Michel COMTE
SKYTEDRAMA: Bildet viser en såret person blir båret inn i en ambulanse etter skytedramaet i Ottawa onsdag. Foto:  AFP PHOTO / Michel COMTE

Konvertitt mistenkt etter skytedramaet i Canada 

Konvertitten Michael Zehaf-Bibeau pekes ut som mulig mistenkt i forbindelse med skytedramaet i Ottawa onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at politiet etterforsker en mann med navn Michael Zehaf-Bibeau (32) som mulig mistenkt i forbindelse med skytedramaet i Ottawa onsdag.

Rusproblemer

Soldaten Nathan Cirillo (24) ble skutt like ved et krigsminnesmerke i Ottawa. I tillegg ble det løsnet flere skudd inne i parlamentsbygningen i den canadiske hovedstaden. 

Ifølge to amerikanske tjenestemenn var skytteren en canadisk konvertitt til islam. Mannen er fra Quebec.

CNN skriver at mannen er konvertitt med en forhistorie med rusproblematikk. Han skal være arrestert for bruk av narkotika og tyverier flere ganger de siste ti årene. 

Byttet navn 

Ifølge avisen The Globe and Mail er Zehaf-Bibeau kjent for canadiske myndigheter fra tidligere. Han skal ha blitt beskrevet som en trussel av myndighetene, og de skal ha tatt passet til Zehaf-Bibeau.

Mannen som etterforskes skal ha byttet navn etter han konverterte, men het opprinnelig Michael Joseph Hall. 

Situasjonen i Ottawa var lenge uavklart. Like før klokken 03.00 norsk tid gikk politiet ut med informasjon om at det var trygt å ferdes i Ottawas gater igjen. 

Området rundt parlamentsbygningen er fortsatt sperret av. 

Canada besluttet, nettopp i dag, å heve nivået for terrortrussel i landet. Det skjedde etter at en annen canadisk soldat ble drept i en påkjørsel mandag. Mannen som kjørte bilen er trolig en radikalisert jihadist.