Vant 127 000 000 i Vikinglotto

Vinneren leverte kupongen bare fem minutter før fristen gikk ut. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En norsk dame fra Kristiansund hadde seks rette og vant over 127 millioner kroner i Vikinglotto onsdag kveld. 

– Hun satte seg godt til rette, så sa jeg at hun hadde seks rette i Vikinglotto. Allerede da skrek hun rett ut, men jeg hadde ennå ikke fortalt om lykketallet. Da jeg sa at den totale premien var på 127 millioner kroner tok det helt av i den andre enden. Hun hylte og begynte å grine. Hun var helt fra seg av glede, forteller Ingrid Roterud Mathiesen som ga vinneren den hyggelige beskjeden.

Damen er i 50-årene og leverte kupongen hos en kommisjonær bare fem minutter før fristen.

Se video av hele telefonsamtalen øverst i saken. 

Fikk hele den norske lykketallspotten

Lykketallet ble trukket ut til å være 31. En norsk og en dansk Vikinglotto-spiller prikket inn de seks rette tallene, skriver Norsk Tipping i en pressemelding.

Den norske spilleren fikk dermed hele den norske lykketallspotten på 84 millioner kroner for seg selv, men måtte dele førstepremiepotten og den internasjonale lykketallspotten med den danske vinneren.

Resultatet ble en norsk premie på 127.646.660 kroner. Den danske vinneren fikk 80 millioner kroner mindre.

– Hun takket ja til økonomisk veiledning, men fortalte at hun ville bruke penger på ungene sine. Hun vil hjelpe dem i en etableringsfase. I tillegg hadde hun lyst til å spandere en reise på familien sin, fortsetter Ingrid Roterud Mathiesen.

– Pengene er på vei til kontoen i morgen. De bør være på bok innen helgen. 

Dette kan hun kjøpe

For 127 000 000 kroner bør kvinnen kunne kjøpe seg det hun ønsker.

De dyreste eiendommene på Finn.no for øyeblikket har en prisantydning på 45 millioner kroner. Kvinnen fra Kristiansund har råd til å kjøpe to slike eiendommer. Da vil hun ha flere millioner kroner til overs, som hun kan bruke på andre ting. 

Hvis hun i stedet vil kjøpe seg en bil, kan hun sikre seg en 2014-modell Lamborghini Aventado Roadster for 5 490 000 kroner. Kvinnen kan nå kjøpe seg 23 slike biler. 

127 000 0000 millioner kroner er den nest største i Norsk Tippings historie. Rekorden er fra mai i fjor, da en mann i Troms vant 216 millioner kroner.