Podolski berget Wengers bursdag på overtid

Kieran Gibbs og Lukas Podolski scoret med 103 sekunders mellomrom og snudde kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anderlecht-Arsenal 1-2

Arséne Wenger fikk det han ønsket seg på 65-årsdagen da Arsenal vant i Brussel.

Et til tider svært tamt Arsenal-mannskap skapte lite og stod ikke for den type fotball som franskmannen innførte da han kom til klubben som purung 47-åring.

Det så ut til at Wengers gutter skulle gå mot et tap, men to scoringer av Kieran Gibbs og Lukas Podolski med bare 103 sekunders mellomrom sørget likevel for tre Arsenal-poeng.

– Det ble en lykkelig bursdag til slutt. Jeg vet at nerver er en viktig faktor i de siste fem minuttene av en Mesterliga-kamp, sier manageren som er med i Europas gjeveste klubbturnering for 17. år på rad.

– Spillerne som kom på banen gjorde forskjellen med deres erfaring. Vi gamblet, men det fungerte for oss i dag.

Det siste målet kom på overtid, og det betydde nok mye både for Wenger og for Podolski som har slitt med å få spilletid denne sesongen.

Podolski blir nok ikke mindre populær blant Arsenal-fansen etter den scoringen. 

Tyskeren innyndet seg hos Gunners-supporterne da han utelukket en potensiell overgang til Tottenham. 

– Du vil alltid at Podolski skal ha ballen innenfor 16-meteren. Han har et strålende skudd, roser Arsène Wenger etter kampen.

Frustrert målscorer

Kieran Gibbs stod for et avgjørende bidrag da han på utypisk vis utlignet til 1-1 med en iskald avslutning. Han var likevel frustrert over kampen.

– Jeg følte vi kontrollerte store deler av kampen, men vi sviktet ved den siste pasningen og det var frustrerende, sier Gibbs etter kampen.

– Dersom jeg visste hva som ikke fungerte ville vi ikke hatt disse problemene.

Livnet til i andreomgang 

Etter en sjansefattig førsteomgang der ingen av lagene åpnet seg for mye startet det langt mer livlig i den andre omgangen.

Først fikk Anderlecht til en god mulighet etter bare to minutter, men skuddet gikk via et Arsenal-bein og utenfor.

I det påfølgende angrepet kom Arsenal til kampens største sjanse til da. Danny Welbeck skaffet gjestene et frispark. 

Det ble slått inn bak forsvarslinjen til Anderlecht. Der prøvde Alexis å flukte ballen videre med hodet, men ballen gikk rett i hendene på Silvio Proto.

Ble straffet for sløseri

London-laget var friskere i den andre omgangen og Alexis Sánchez stod bak det meste av det gjestene skapte.

Aaron Ramsey klarte ikke å utnytte chilenerens forarbeid ti minutter ut i omgangen, til sjanseskaperens store frustrasjon. Sánchez satte også opp en gedigen mulighet for Santi Cazorla noen minutter senere. Spanjolen skjøt imidlertid rett på Proto.

Brenner man et par sjanser blir man ofte straffet.

I alle fall når man som Arsenal sliter med organiseringen defensivt.

Dennis Praet fikk herje som han ville inne i Arsenals 16-meter og uten menn i press la han ballen perfekt på hodet Andy Najar. Calum Chambers var ikke i nærheten av vingen som enkelt headet ballen i lengste hjørnet.

Arsenals debutant-målvakt Emiliano Martinez kunne ikke lastes for baklengsmålet.

Sjanser begge veier

Gjestene presset på fremover, men slurv kunne kostet de dyrt. En strålende Anderlecht-kontring endte med at Anthony Vanden Borre sleivet ballen i krysstangen før målscorer Najar skjøt i nettveggen.

Arsenal måtte stole på Alexis Sánchez og mange Arsenal-fans trodde nok han hadde utlignet da han skjøt et frispark like utenfor stolpen og i nettveggen.

KNYTTET NEVENE: Bursdagsbarnet Arsène Wenger etter 2-1-seieren. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
KNYTTET NEVENE: Bursdagsbarnet Arsène Wenger etter 2-1-seieren. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

Et rystet Arsenal kastet alt fremover, mens forsvaret var konstant vaklevorent.

Mer svakt Arsenal-spill sendte Matias Suárez alene gjennom, men innbytterpulsen spilte argentineren et puss og Martinez plukket ballen.

Martinez var nok en gang på pletten da Steven Defour dundret til minuttet etterpå.

Snudde kampen på slutten

Etter 89 minutter kom imidlertid utligningen.

Et innlegg fra høyreback Calum Chambers fant venstreback Kieran Gibbs som på direkten satte ballen i lengste hjørne med en imponerende god avslutning.

Da fikk Arsenal blod på tann, og på overtid var kampen snudd.

Etter klabb og babb i feltet havnet ballen hos Alexis som dro seg ned til dødlinjen og la knallhardt inn. Via et Anderlecht-bein havnet ballen hos Lukas Podolski som hamret ballen opp i nærmeste hjørnet.

2-1 til Arsenal ble sluttresultatet.

Dortmund og Arsenal i førersetet

Med det har Arsenal seks poeng, og ligger fem poeng foran Anderlecht og Galatasaray som etter halvspilt gruppespill har ett poeng hver. Viktige tre poeng med andre ord.

Borussia Dortmund ser det ut som det er vanskelig å gjøre noe med, til tross for at de gule og svarte sliter i den tyske serien.

Onsdag slo de Galatasaray 4-0 borte, etter to mål av Pierre-Emerick Aubameyang, ett av Marco Reus og ett av Adrian Ramos.