LEI: Stortalentet Anders Braavold er lei av hockey, og legger opp for å satse på studier og jobb. Foto: Dragons.no
LEI: Stortalentet Anders Braavold er lei av hockey, og legger opp for å satse på studier og jobb. Foto: Dragons.no

Storhamar-talent la plutselig opp

TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm mener klubbene må følge opp lokale spillere bedre. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Oslo) TV 2: - Jeg har lyst til å gjøre noe annet, og jeg har ikke lyst til å legge ned arbeidet som trengs lenger, forteller Anders Braavold til TV 2. 

20-åringen spilte seg til fast plass på Storhamar forrige sesong, og har åpnet sterkt også i høst. Men motivasjonen er ikke lenger tilstede hos stortalentet, og i dag meldte Hamar Arbeiderblad at Braavold legger opp.  

- Ble løyet til 
20-åringen som har gått gradene i Storhamar har slitt med motivasjonen tidligere, og foran 2012/2013 sesongen tok han pause i ett år før han returnerte til moderklubben i gult og blått. 

- Jeg har vel tenkt på det i underkant av en måned denne gangen, men jeg trappet jo også ned for to år siden. Da ble jeg løyet mye til når det kom til spilletid og sånn. Ble lovet mye, men det skjedde ikke noe, forteller 20-åringen. 

På den tiden trente Michael Smithurst hedemarkingene, og Braavold forteller til TV 2 at han er glad for trenerskiftet i klubben. Under den nye treneren Alexander Smirnov har han spilt elleve kamper, og er en viktig brikke i laget. Suksessen var likevel ikke nok motivasjon for 20-åringen til å fortsette hockeykarrieren. 

- Denne gangen handler det ikke om noen konflikt med noen i klubben, men jeg er rett og slett at jeg bare er lei. Jeg vil gjøre noe annet. Satse på studier og jobb, og spare litt penger for å gjøre noe morsommere som å reise. Jeg vil også flytte fra Hamar for å prøve det i noen år, forteller han og understreker:

- Nå tror jeg at jeg har lagt opp for godt.

Braavold blir stående i statistikkbøkene med 60 kamper for A-laget til Storhamar, og totalt to mål og åtte assist.

Kritisk til oppfølging av spillere
Storhamar har sagt at døra står åpen dersom Braavold bestemmer seg for å komme tilbake til hockeyen, men TV 2s ishockeyekspert mener at klubben burde strukket ut hånden tidligere. 

- Det er veldig synd at han og flere andre talenter forsvinner. Klubbene må se seg selv i speilet når det gjelder hvor mye hjelp gir dem på veien. Utenlandske importer får mye oppbacking med både møbler og gardiner, men lokale spillere må også få litt hjelp. Å ta vare på spillerne fra byen, og sette inn like store ressurser som de gjør på importspillerne forplikter faktisk klubben til, mener Ole Eskild Dahlstrøm. 

Men en allerede tynn backrekke er han ikke i tvil om at Storhamar vil merke tapet av Braavold. 

- Han har kjempa i oppoverbakke, men kommet inn og fått sjansen når det var skader på backsida. Nå er han en av klubbens topp fire backer, og var en av grunnene til at Storhamar tok seg til semifinale i vår. Så det er et stort tap. På kort sikt kommer de til å slite litt på baksida, for han har vært innmari god, understreker Dahlstrøm, og avslutter:

- Jeg håper at han bare trenger en liten pause, og for meg er det uvesentlig hvor han spiller. Han har mer hockey inne.