SVINDLER: Medi Abalimba (t.v) utga seg for å være Gael Kakuta (t.h). Nå må han i fengsel.
SVINDLER: Medi Abalimba (t.v) utga seg for å være Gael Kakuta (t.h). Nå må han i fengsel.

Dømt til fengsel etter å ha utgitt seg for å være Chelsea-spiller

Tidligere fotballspiller Medi Abalimba taklet ikke at det gikk nedover med fotballkarrieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den mislykkede fotballspilleren Medi Abalimba må belage seg på et langvarig fengselsforhold etter at han har utgitt seg for å være Chelsea-spiller Gael Kakuta.

Det skriver BBC.

Svindlet folk ved å utgi seg som Chelsea-spiller
Abalimba skal ha shoppet for rundt 200 000 norske kroner, bodd på de dyreste hotellene og til og med leid seg sitt eget helikopter.

Nå er han dømt til fire år i fengsel for flere tilfeller av svindel.

Konstabel Adam Cronshaw fra politiet i Manchester forteller at 25-åringen skal ha vært sjarmerende og karismatisk, og at han samtidg kunne spille på at han hadde likhetstrekk med den profesjonelle fotballspilleren.

– Abalimba fortalte oss at mange av ofrene behandlet han annerledes fordi de trodde at han var en kjent fotballspiller, sier han.

Bestilte champagne for 26 000
Han skal også ha ringt opp utesteder hvor han har utgitt seg for å være Kakutas agent, før han har møtt opp som spilleren selv og fått spesialbehandling.

Alabimba skal ved et tilfelle ha fått fire jenter fraktet fra Manchester til London i helikopter.

I juni i år skal han ha bestilt en champagne-flaske verdt 26 000 kroner på et utested i Manchester for deretter å påstå at han hadde glemt lommeboken i limousinen.

Han fikk likevel betalt rundt 20 000 ved å bruke stjålne kredittkort-detaljer.

I juli shoppet han for 200 000 kroner fra butikkjeden Selfridge med et stjålet kredittkort. Men da skal de ansatte ha blitt mistenksomme.

Ikke lenge etter ble han pågrepet i en leilighet som kostet 8000 kroner natten. 

Alabimba har nå innrømmet hele 12 tilfeller av svindel.

– Klarte ikke stoppe
25-åringen var tidligere en lovende fotballspiller og var innom klubber som Derby, Oldham Athletic, Southend United, Fulham og Crystal Palace.

– Da karrieren hans begynte å gå nedover klarte han ikke å akseptere det, og han innså ikke at han ikke kunne leve videre med samme livsstil. Og når disse hendelsene startet klarte han ikke å stoppe. Det ballet på seg som en snøball, sier Alabimbas forsvarer Vic Wozny.

Den ordentlige Gael Kakuta har aldri fått fart på Chelsea-karrieren. Siden 2009 har han vært på utlån til Fulham, Bolton, Dijon, Vitesse, Lazio og er denne sesongen på lån hos Rayo Vallecano.