Riksadvokaten vil granske Monika-saken

Etter sterk kritikk fra flere hold, har Riksadvokaten bestemt seg for å granske politiets håndtering av Monika-saken. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter all kritikken som er kommet mot politiet, vil Riksadvokaten innlede gransking av politiets håndtering av Monika-saken i Sund kommune.

Det er en stadig økende kritikk mot politiet i Hordaland for måten de håndterte Monika Sviglinskajas dødsfall på i 2011. 

– Vi har bestemt oss for at den første delen av politiets arbeid i saken må undersøkes nærmere. Jeg kommer til å nedsette en arbeidsgruppe som får i oppgave å gjennomgå etterforskningen frem til saken ble besluttet gjenopptatt. Dette skjer i et læringsperspektiv, sier Tor-Aksel Busch til Aftenposten.

Arbeidsgruppen skal bestå av personer med påtalebakgrunn og etterforskningsbakgrunn, ifølge avisen. Riksadvokaten vil ikke si noe om hvem som skal lede gruppen.

Pågrepet denne uken

Mandag denne uken ble den 32 år gamle tidligere stefaren til Monika Sviglinskaja (8) pågrepet og siktet for forsettlig drap på åtteåringen. 

Det er primært prøver på åstedet som er blitt analysert på nytt av Folkehelseinstituttet som har ført til pågripelsen.

Kritikk mot politiet

Åtte år gamle Monika ble i november 2011 funnet død hjemme på Sotra, der hun bodde sammen med moren sin.

Hun ble funnet kvalt i huset, og politiet konkluderte først med selvdrap. Saken ble senere henlagt, tross mange merkelige omstendigheter rundt saken.

Moren til Monika har hele tiden hevdet at hennes datter umulig kan ha tatt sitt eget liv.

Sterk kritikk har vært rettet mot politiet fra flere hold i saken. Heller ikke moren er fornøyd med politiets innsats.

– Jeg opplevde hele tiden ikke å bli trodd eller hørt. Jeg har tillit til Kripos og den etterforskningen som blir gjort nå.

(NTB/TV 2)