– Gidder ikke kjøre Tour de France alene

Alexander Kristoff ønsker å gjenta bragden fra i sommer - men krever at han blir satset på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PARIS/BERGEN (TV 2) Alexander Kristoff har akkurat lagt bak seg en jubelsesong hvor to etappeseirer i Tour de France nok peker seg ut som de to største høydepunktene.

Da Tour de France-løypen for 2015 ble presentert i Paris onsdag satt nordmannen i salen sammen med flere av feltets største ryttere.

Usikker på start
Men til tross for en imponerende sesong, er det ikke helt sikkert at vi får se nordmannen på startstreken når det franske sykkeleventyret starter neste sommer.

– Vi må først legge en plan. Jeg vet jo ikke helt hvilke lagkamerater som kjører. Dersom Rodriguez skal kjøre Tour de France, er det jo ikke sikkert at jeg skal gjøre det. Det har vi ikke snakket om ennå, det må vi ta på lagmøtet i desember, sier Kristoff til TV 2.

Nordmannen forklarer at de kanskje er bedre for han å kjøre andre ritt dersom det russiske laget satser på sammenlagtseier til Joaquim Rodriguez. 

– Jeg er ikke usikker på om jeg blir tatt ut, men jeg gidder ikke å kjøre Tour de France alene. For dersom de også skal kjøre med Rodriguez må jo han ha et lag rundt seg, og da vet jeg ikke hva laget foretrekker. Da er det kanskje flere muligheter for meg om jeg kjører Giroen eller Vueltaen, sier han.

Nordmannen har fått en høy stjerne i Katsjusja etter årets sesong, og er blitt en av de mest profilerte rytterne på det russiske laget. Det er likevel ikke sikkert at det blir kjørt for ham i Touren.

– Jeg kommer ikke til å vinne sammenlagt. Dersom Rodriguez kan gjøre det er jo det det største. Laget er veldig fornøyd med det jeg gjorde i år. Om jeg insisterer på å kjøre Tour de France, får jeg nok lov til det. Men jeg trenger hjelp for å kjøre der, sier han.

Vil ha mer hjelp enn i år
Og Kristoff ser gjerne for seg mer hjelp enn den han fikk da han tok to etappeseirer i år.

– Dersom jeg får tilsvarende hjelp som i fjor er jo det greit. Men vi har signert noen nye ryttere som skal være med og hjelpe meg. Så jeg vil gjerne ha enda mer hjelp enn hva jeg hadde i i år, sier han.

Nordmannen understreker uansett at han selv ønsker å kjøre treukersrittet, og at ambisjonene ikke er noe lavere enn de var i årets utgave av rittet.

– Jeg har veldig lyst å kjøre Tour de France, og da må jeg jo prøve å gjøre det minst like bra som i fjor, sier han.