Froome kan droppe Tour de France

– En defensiv tankegang, sier Johan Kaggestad.

Chris Froome gikk til topps i Tour de France i fjor, men krasjet ut av rittet i år. Nå tyder mye på at han ikke kommer til å fullføre Touren i 2015 heller.

Briten var innstilt på å forsvare seieren fra 2013 i år, men veltet, pådro seg bruddskader og kunne ikke fullføre løpet.

Traseen for Touren for neste år ble offentliggjort i Paris onsdag, og det tok ikke lang tid etter at Christian Prudhomme, rittdirektøren, hadde gått gjennom etappene, før Froome skrev på sin Facebook-konto at han kanskje kommer til å satse på Giro d'Italia og Vuelta a España i stedet for Tour de France neste år på grunn av traseen og opplegget fra de franske arrangørene.

– Det er ikke til å komme fra at neste års Tour kommer til å dreie seg om kjøringen i fjellene. Jeg har merket meg at det ikke er lagt noen vekt på tempoetapper, og det betyr at kjøringen i fjellene blir helt avgjørende for rekkefølgen sammenlagt. Med seks avslutninger på fjelltopper, blir det et veldig aggressivt og anstrengende løp, sier Chris Froome.

– Det er en defensiv tankegang, men han er jo teknisk sett den dårligste av de antatte favorittene, sier Johan Kaggestad.

Se hva han sier om Froome i videovinduet øverst!

Normalt har han styrken sin på tempoetappene, men i neste års Tour er det bare lagt opp til én eneste tempoetappe, og det er prologen på 14 kilometer i Utrecht 4. juli.

I tillegg skal det kjøres en lagtempoetappe, men den er ikke på mer enn 28 kilometer, så det blir en etappe uten de store utslagene rent tidsmessig.

(©NTB)