Derfor rømte han da dommeren fikk skambank av motstanderen

– Jeg ber om forståelse, sier Algirdas Baniulis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kroatiske Vido Loncar rystet bokseverdenen da han brutalt gikk til angrep på den polske dommeren Maciej Dziurgot i oppgjøret mot Algirdas Baniulis fra Litauen.

Se den rystende videoen over!

I klippet ser man Baniulis løp vekk og ut av ringen i det bråket begynner, noe som førte til at det var han som kom i fokus i hjemlandet.

– Ber om forståelse

På nettaviser i Litauen kunne man lese titler som omtalte hans «pinlige flukt», noe som får bokseren til å reagere.

– Jeg er skuffet over å lese slike artikler og kommentarer. Jeg er stolt over at jeg er litauisk, og jeg kjemper for mitt elskede land. Alt jeg ber om er forståelse, sier han til litauiske medier.

Baniulis fryktet at han selv ville blitt kastet ut av junior-EM om han hadde involvert seg.

– Jeg ønsket ikke å bli involvert i problemene, fordi det ville påvirket hele laget og selvfølgelig meg selv, sier han, og legger til:

– Jeg ville blitt diskvalifisert fra mesterskapet, som er veldig viktig for meg.

– En skam for Kroatia

Baniulis slapp naturligvis diskvalifikasjon etter å ha unnlatt å involvere seg i voldsepisoden, men det gjorde ikke Loncar.

Han kan bare legge boksehanskene på hylla, for kroaten kommer aldri til å bli sluppet inn i bokseringen igjen.

Tirsdag kveld ble det kjent at det kroatiske bokseforbundet utstengte ham på livstid, i tillegg til at han kan forvente seg en dom i det kroatiske rettssystemet.

– Det er en skam for Zagreb og Kroatia, og det påfører sporten stor skade, sier Marko Marovic i det kroatiske bokseforbundet ifølge Inside the games.

Onsdag ettermiddag besluttet også Det internasjonale bokseforbundt (AIBA) at at også vil utestenge ham for livet, og at en foreløpig utestengelse er iverksatt.

– Jeg synes veldig synd på Mr. Dziurgot og hans familie etter denne hendelsen. Jeg ønsker å sende mine sterkeste forpliktelser til å ta i bruk alle mulige midler for å straffe og fjerne alle individer som har skadet AIBA og sporten vår, samt å hindre at slike hendelser kan skje i vår turneringer igjen, sier AIBA-president Dr. Ching-Kuo Wu.

Også Loncars trenere er utestengt etter den grove voldsepisoden.

Den polske dommeren ligger på sykehuset med det som beskrives som alvorlige skader, men ifølge rapportene kommer heldigvis ikke Dziurgot til å få noen varige mén.