Farmen-Hilde (43) fikk skrekkbeskjed om sønnen

Hilde Ostads sønn mistet hukommelsen, og husket ikke familien sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hilde Ostad (43) er en av deltakerne som hver uke må takle Farmens ulike utfordringer. Men det er ikke bare på TV at 43-åringen har stått overfor tøffe påkjenninger.

Eldstesønnen Gabriel (16) ble nemlig rammet av hukommelsestap i fjor høst, da han bokstavelig talt gikk på en kraftig smell under en håndballkamp.

– Han fikk en skikkelig smell i hodet, og var bevisstløs to ganger. Da han kom på sykehuset virket egentlig alt greit, og han hadde det i og for seg bra. Det forundret meg at de ikke la ham inn på observasjon, men jeg tenkte at han var i de beste hender. Faren hans ringte meg dagen etter og sa at vi måtte tilbake til sykehuset, for det var noe som ikke stemte. Han visste ikke hvem jeg var, forteller Hilde.

GOD STØTTE: Hilde måtte være streng da Gabriel (16) fikk beskjed om å hvile mest mulig etter hukommelsestapet. Verken mobil, data eller TV var lov. Foto: privat
GOD STØTTE: Hilde måtte være streng da Gabriel (16) fikk beskjed om å hvile mest mulig etter hukommelsestapet. Verken mobil, data eller TV var lov. Foto: privat

Husket kun navnet sitt

Hun minnes tilbake til den alvorlige hendelsen. Hvor alvorlig det faktisk var skjønte hun da hun fikk se sønnen.

– Da han kom på legekontoret, så satt jeg og ventet, men jeg kunne vært hvem som helst. Han så etter en ledig stol. Han kjente ikke igjen mammaen sin, sier Hilde.

Det eneste sønnen til Hilde husket var at han het Gabriel. Alt annet var borte.

– Det var ubehagelig

Hilde ønsket ro rundt sønnen, og tok ham med seg hjem fra sykehuset. Her ventet det enda flere utfordringer for både Hilde og Gabriel.

– I en ung og frisk kropp hadde jeg en gammel og dement mann med meg. Det var ekstremt skremmende, og en stor påkjenning. Etter fire dager sa han «jeg tror jeg har søsken, men jeg vet ikke hvem de er». Det var ubehagelig.

Usikre prognoser

Legene kunne ikke forutsi hvordan det ville gå med Gabriel, og om han ville få minnet tilbake.

– Legen sa at dette var noe han aldri hadde opplevd. Det var en solid hjernerystelse, men at alt var borte var veldig rart. Legen mente vi bare måtte håpe at det ville gå. Siden han var ung og frisk i kroppen ellers, så handlet det om hvile. Jeg måtte være beinhard, og skjerme ham, minnes Hilde.

– Han ser fremover

Gabriels hukommelse kom heldigvis gradvis tilbake. Han mistet over en måned på skolen, så det ble noen tøffe tak for å komme ajour med skolearbeidet i tiden etter.

I dag er Gabriel like aktiv med håndballen igjen, og hendelsen er et tilbakelagt kapittel.

– Han er en gutt som ser veldig fremover, så jeg tror ikke han har lyst å snakke om det engang. Men for meg var det dramatisk, sier Hilde.