SUKSESSDUO: Kent Bergersen og Kjetil Rekdal brakte Aalesund til nye høyder under sin tid på Sunnmøre. Nå er Bergersen på jobbjakt og Vålerenga på assistenttrener-jakt. Det kan fort ende med en gjenforening mellom Bergersen og Rekdal. Foto: SCANPIX
SUKSESSDUO: Kent Bergersen og Kjetil Rekdal brakte Aalesund til nye høyder under sin tid på Sunnmøre. Nå er Bergersen på jobbjakt og Vålerenga på assistenttrener-jakt. Det kan fort ende med en gjenforening mellom Bergersen og Rekdal. Foto: SCANPIX

Han kan bli Rekdals nye assistenttrener

Kent Bergersen trolig ferdig i Aalesund - kan gjenforenes med Rekdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Rekdal kan allerede ha funnet sin nye assistenttrener.

Etter det TV 2 Sporten erfarer er Kent Bergersen aktuell som erstatteren til Michael Schjønberg,  som gir seg i VIF ved sesongslutt.

Selv bekrefter Bergersen at han ser på Vålerenga som et alternativ.

- Vålerenga kan være et alternativ. Jeg snakker ofte med Kjetil og har også snakket om mulighetene for en assistentrolle, men det har overhodet ikke vært noe mer konkret foreløpig. Det må du nesten ta med Vålerenga, sier Kent Bergersen til TV 2 Sporten.

I Oslo velger man foreløpig å være helt taus til 2015-utgaven av klubben.

- Vi har ikke noe å fortelle, og kommer ikke til å fortelle noe som helst før vi har noe å si, sier en hemmenlighetsfull Kjetil Rekdal til TV 2 Sporten.

Han legger likevel ikke skjul på at han har sansen for Kent Bergersen.

- Han er en jeg har hadde et meget godt forhold til i Aalesund. Men jeg har ingenting mer å fortelle akkurat nå, sier VIF-sjefen.

Stor suksess i Aalesund
Det var Kjetil Rekdal som i sin tid som Aalesund-sjef hentet Kent Bergersen til Sunnmøre.

Duoen oppnådde kjapt suksess på Sunnmøre og ledet blant annet klubben til en historisk 4.-plass i Tippeligaen. Under Rekdal/Bergersen var AaFK dessuten med i Europa to år på rad.

Flere faktorer ligger nå til rette for en gjenforening. Først og fremst fordi Vålerenga omsider er på trenerjakt. Men vel så  viktig: Bergersens kontrakt i Aalesund er i ferd med å gå ut - og den blir neppe forlenget.

- Jeg har ikke hørt noe fra Aalesund, så derfor har jeg kanskje tolket det dithen at de ønsker å tenke litt annerledes, innrømmer Bergersen.

En presset økonomi gjør at Aalesund - slik TV 2 forstår det - ønsker å lette litt på lønnsposten ved å gå for en intern assistenttrener neste år. Allerede i fjor vurderte Aalesund det samme. I utgangspunktet fikk Kent Bergersen beskjed om at hans tid i klubben var over, men en helomvending på overtid gjorde at klubben ombestemte seg.

- Jeg har ikke utelukket å bli værende i Ålesund, men siden jeg ikke har hørt noe fra klubben og vet at de skal kutte, har jeg sjekket opp markedet litt. Jeg er lysten på å fortsette innenfor fotballen, og da må jeg se hvilke alternativer jeg har, sier 47-åringen som har familien sin på Østlandet.

Har avventet kontraktsforhandlinger
TV 2 har ikke lykkes i å komme i kontakt med klubbledelsen i Aalesund i dag, men er kjent med at klubben har ønsket å utsette flere kontraktsforhandlinger på grunn av det som har vært en utsatt tabellposisjon.

I det siste har klubben i praksis sikret videre Tippeliga-eksistens - men ny AaFK-kontrakt blir det likevel neppe på Kent Bergersen.

- Jeg har et avslappet forhold til det der foreløpig. Fokuset mitt foreløpig er å gjøre det best mulig i innspurten slik at vi får en god avslutning på sesongen, sier Bergersen.

Trolig ender det med fem sesonger på Sunnmøre for den tidligere kantspilleren.

- Jeg føler at jeg har vært med og bidratt godt de årene jeg har vært her, både når det kommer til spiller- og lagutvikling. Årets sesong har vært litt tyngre, men stort sett har vi hatt gode resultater. Vi kom på en sterk 4.-plass, gjorde det OK i Europa og satte poengrekord under Jönsson i fjor. Så alt i alt er det mye positivt å ta med seg, sier Bergersen om sitt AaFK-opphold.