ÅTTE-ÅRING: Monika Sviglinskaja ble funnet død i huset hun og moren bodde i i 2011. Politiet mente først at åtte-åringen tok sitt eget liv. (Foto: TV 2)
ÅTTE-ÅRING: Monika Sviglinskaja ble funnet død i huset hun og moren bodde i i 2011. Politiet mente først at åtte-åringen tok sitt eget liv. (Foto: TV 2)

Monikas mor: – De siste tre årene har vært forferdelige

Kristina Sviglinskaja forteller at hun hele tiden opplevde å ikke bli trodd eller hørt i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble en 32 år gammel litauisk mann pågrepet i Bergen, siktet for forsettlig drap på Monika Sviglinskaja (8) i 2011. Politiet konkluderte i 2012 først med at åtte-åringen hadde tatt sitt eget liv, men etter at saken ble etterforsket i vår har nye DNA-analyser ført til pågripelsen. 

– De siste tre årene har vært forferdelige. Monika var mitt liv og hun ble tatt fra meg, sier moren Kristina Sviglinskaja via sin via sin bistandsadvokat Stig Nilsen.

Den nå drapstiltalte mannen var tidligere samboer med moren, og stefar for Monika. 

– Opplevde å ikke bli trodd

Sterk kritikk har vært rettet mot politiet fra flere hold i saken, og moren er heller ikke fornøyd med politiets innsats. 

– Jeg opplevde hele tiden ikke å bli trodd eller hørt. Jeg har tillit til Kripos og den etterforskningen som blir gjort nå. 

32-åringen ble onsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han ble også ilagt medieforbud. Mannen selv har blitt undersøkt av lege, som bestemte at han var for syk til å møte i retten. Han klarte heller ikke fullføre avhør tirsdag. 

Glad for pågripelse

Monikas mor sier at hun etter forholdene har det bra, og at hun er glad for at 32-åringen nå er pågrepet. 

– Dette er i samsvar med hva jeg har påstått hele tiden. Jeg har et håp om at man finner ut nøyaktig hva som skjedde i saken.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim sa på en pressekonferanse tirsdag at det gjenstår flere etterforskningsskritt i saken, og at det blant annet kan bli aktuelt å avhøre flere vitner på nytt. 

Nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre

Den drapssiktede litauerens forsvarer, Fredrik Verling, fortalte til TV 2 at hans klient sier han ikke har noe med dette dødsfallet å gjøre. 

– Generelt kan jeg si at han ser på det som en stor påkjenning å bli pågrepet i en så alvorlig sak som dette, forteller Verling. 

Han påpeker at det er spesielt at det går så lang tid fra hendelsen til pågripelsen, men at han ikke kjenner til saken eller etterforskningen fra før.