Klart for finalesesong med DAG

 TV 2 går i gang med innspilling av en siste sesong av suksess-serien DAG.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

DAG ble kåret av publikum til 2000-tallets beste norske TV-serie. Nå har TV 2 bestilt finalesesongen av serien. Atle Antonsen, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Rolf Lassgård, Agnes Kittelsen, Iben Hjejle og Ine Jansen returnerer alle til rollene sine, for det forfatterne hardnakket hevder er det beste de har skrevet. I tilegg føyer et titall glimrende og høyt profilerte skuespillere fra inn- og utland seg til castlisten. Opptak starter 29. oktober og strekker seg gjennom 3 årstider. TV 2-serien DAG er med dette den første norske dramaserie som blir produsert i 4 sesonger.

- Vi utrolig stolte over DAG og gleder oss stort til sesong 4, sier TV 2s dramaredaktør Christopher Haug.

Regissør Øystein Karlsen mener at alle både foran og bak kamera tar det på største alvor at dette MÅ bli den beste sesongen som er laget. - Alt annen ville vært å skuffe både seg selv og publikum dypt. Vi har gravd, polert og vendt hver stein. Hver enkelt karakter har nå sin helt egen historie som kunne vært løftet ut som en egen serie. Vi kommer ikke til å gi oss før dette, for alle involverte, føles som det beste vi noensinne har gjort. Dette er siste kapittel i noe som har vært fantastisk for oss alle, sier Karlsen.

Hovedrolleinnehaver Atle Antonsen er veldig glad for at det blir en siste sesong:

- At vi skal få muligheten til å lage enda en sesong av DAG, det aller kuleste prosjektet jeg (og vi, jeg VET jeg snakker på vegne av alle involverte) noen gang har medvirket i, er intet mindre enn et eventyr. En sjelden gang oppstår den komplette kjemi mellom manus, regi, skuespillere, produsenter, crew, og ikke minst publikum. Det er denne gangen.

- Jeg har aldri noen gang, ikke engang med Uti Vår Hage med Bård og Harald, hatt et mer entusiastisk og dedikert publikum enn med DAG. Og vi tar det alle mildt sagt personlig. Fordi prosjektet og DAG er helt personlig for meg. Det hele har vært en nytelse og en karrieremessig restart. Og dette har også vært en serie som har appellert til et intelligent publikum hvis dedikasjon ikke kjenner noen grenser.

- På toppen av dette får jeg jobbe med Skandinavias beste skuespillere, og det med et manuskript i verdensklasse (sesong 4 er utrolig nok enda bedre). Mot dette kan kun et harmonisk og vellykket familieliv konkurrere. Om vi gleder oss? Bekreftes herved, sier Antonsen.

DAG har gjennom tre sesonger blitt nominert til totalt 26 "Gullruter" og har vunnet 11. Den er med det også den mest "Gullrute"-meritterte dramaserien gjennom tidene. Manus er som tidligere skrevet av Øystein Karlsen og Kristopher Schau. Regi Øystein Karlsen, produsent Anders Tangen, fotograf Pål Bugge Hågenrud. DAG produseres av Viafilm i samarbeid med Kamerakameratene for TV 2.

Mer innhold fra TV 2