Tårene renner når Benedikte (37) skjønner at hun får møte faren igjen

Fikk fem (!) nye søstre etter at hun ble gjenforent med sin biologiske far. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er 70-tallet på Sørlandet. En ung mann ved navn Jeffrey har reist hele den lange veien fra New Zealand for å jobbe som saueklipper her. På slutten av sesongen er en 17 år gammel norsk jente gravid.

Babyen får navnet Benedikte Drivdal. Med unntak av ett besøk da hun var ett år gammel, får ikke Benedicte møtt faren, som altså bor på den andre siden av jordkloden.

I dag er Benedikte 37 år gammel, og i tirsdagens episode av «Sporløs» får TV-seerne blir med på en reise til New Zealand for å forsøke å spore opp faren.

Fant roen da hun ankom farens hjemland

Det sitrer av forventninger når de ankommer Auckland. Vil de finne faren? Vil han i så fall ta henne imot? Benedicte forteller til TV 2 at hun til tross for nerver, elsket landet.

– Det var helt fantastisk, helt rått! Det var så fint i lufta. Jeg har astma, men der nede brukte jeg ikke astmamedisin en gang. Det var godt å puste der. Og folk var så vennlige, åpne og hjertelige. Jeg likte den auraen som på en måte lå over landet, og jeg følte meg hjemme. Det er kanskje rart å si, men jeg fant roen der.

Og roen var ikke det eneste som ble funnet. Etter iherdig søking, finner de til slutt det de har lett etter: Faren til Benedikte. 

– Hjertet dunket godt

Faren til Benedikte bor på en gård i Ruawai, nord på New Zealand. 

Benedikte reiser dit sammen med programleder Silje Stang, og det er klart for det første møtet. 

– Åh. Akkurat det møtet med min far har gått gjennom hodet mitt tusen ganger, sier en engasjert Benedikte.

Mellom grønne jorder står faren Jeffrey et lite stykke unna og venter på henne. 

– Da jeg gikk de 50 metrene, dunket hjertet godt. Men med en gang jeg traff ham, ga vi hverandre en klem og så kom praten i gang med en gang. Det falt seg naturlig, og det er jeg veldig glad for, det var veldig deilig, smiler Benedikte. 

Hun forteller at faren på alle måter levde opp til forventningene.

– Det jeg fikk se, var jeg veldig glad for. Han var en rolig, sindig og godhjertet og veldig snill mann og pappa. Jeg er veldig glad for å vite at jeg kommer fra et så godt menneske.

Se møtet mellom Benedikte og faren øverst i artikkelen!

Fikk søstrene hun alltid har drømt om

Gjensynsglede mellom far og datter var ikke det eneste som kom til å prege Benediktes tur til New Zealand. 

Benedikte har hele livet trodd hun var enebarn, men det skulle vise seg å være temmelig feil. Faren har nemlig fem døtre, som altså er halvsøstrene til den norske 37-åringen. 

– Å finne ut at jeg hadde fem søstre var en helt fantastiske opplevelse! Jeg har vokst opp som enebarn og alltid ønsket meg følelsen av å tilhøre noe mer. Så det at jeg plutselig fikk fem stykker var helt fantastisk, stråler hun.

Tobarnsmoren lot seg begeistre av de nyfunnede kvinnelige familiemedlemmene. 

– De var jo bare helt herlige jenter! De var utrolig inkluderende, spesielt minstemann, ni år gamle Phoebe. Hun syntes dette var fantastisk spennende og fulgte etter meg og ville ha meg med på alt. Hun ville stelle neglene mine og rette håret mitt, ler Benedikte.

– Jeg satte utrolig stor pris på at de var så inkluderende. Det kan ikke være bare-bare å plutselig få en søster, fortsetter hun.

Planlegger ny New Zealand-tur

Etter at Benedikte kom tilbake til Norge, har hun beholdt kontakten med sin nye familie. Spesielt de fem søstrene, som hun har hatt mye kontakt med via Facebook. 

– Da jeg kom hjem, hadde vi mye kontakt. Vi hadde en god dialog og skrev til hverandre nesten annenhver dag. Men så ble min mor alvorlig syk, så det siste halve året, har jeg ikke hatt så mye overskudd og det har havnet litt i andre rekke. Men planen er å ta opp tråden igjen, forteller hun.

I tillegg har Benedikte også planlagt å komme seg tilbake til New Zealand, og denne gangen skal barna få bli med.

– Jeg har begynt å spare til tur med barna mine. Så ned igjen skal jeg! Drømmen min er å reise dit og få litt mer tid med søstrene mine, og at vi kanskje klarer å bygge opp et forhold. At vi kan treffes innimellom. Det synes jeg hadde vært veldig koselig, sier Benedikte.

Se hele Sporløs-sesongen på TV 2 Sumo (krever innlogging). Registrer deg her nå for å prøve én måned gratis.