Her pågripes 19-åring etter dødsfallet i Ålesund

ÅLESUND / OSLO (TV 2): En av de siktede erkjenner at han var til stedet da dødsfallet skjedde, men nekter straffskyld. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld ble tre personer pågrepet etter at en mann ble funnet død i en leilighet i Spjelkavik i Ålesund tirsdag kveld.

Ifølge politiet er alle de tre siktede personene kjenninger av politiet. I tillegg til disse tre personene, er ytterligere en person siktet for falsk forklaring i saken.

– Det er personer som politiet kjenner fra før, det er en liten by, men vi vil ikke gå inn på hvorfor politiet kjenner de. Det er også for tidlig å si noe om motiv, og vi holder alle muligheter åpne, sier fungerende politimester i Ålesund, Unni Moen Vikebakk på en pressekonferanse onsdag formiddag.

De pågrepne personene ble avhørt tirsdag kveld, men politiet ønsker ikke å kommentere om noen av dem har erkjent straffskyld.

Erkjenner å ha vært tilstede

Det tre menn på 26, 21 og 19 år fra Ålesund som er pågrepet for den dødelige volden. 

26-åringen har flere tidligere dommer, blant annet for vold mot politiet, narkotika, ransforsøk og innbrudd.

Forsvarer Odd Hovde forteller til TV 2 at hans klient erkjenner å ha vært tilstede da vedkommende døde, men at han ikke erkjenner straffskyld. 

– Han tar totalt avstand fra at han har noe med dødsfallet å gjøre. Han er veldig sterkt preget av det som er skjedd, sier Hovde. 

26-åringen fremstilles torsdag for varetekt, og samtykker ifølge sin forsvarer til dette. 

– Han samtykker slik at politiet skal få etterforsket det som har skjedd, og forhåpentligvis sjekket ham ut av saken. 

Dømt for frihetsberøvelse og utpressing

Den 21 år  gamle siktede mannen har blant annet blitt dømt for trusler mot politiet, vold, hærverk, frihetsberøvelse, utpressing og narkotika. Til sammen er en av dommene mot ham på 30 lovbrudd av forskjellig karakter. Hans forsvarer, Håkon Rasmussen, sier til TV 2 at hans klient ikke erkjenner straffskyld. 

– Han stiller seg uforstående til siktelsen, sier Rasmussen. 

Også den 19 år gamle mannen er dømt for utpressing, i tillegg til oppbevaring og bruk av narkotika. Han hadde onsdag ettermiddag ikke fått oppnevnt noen forsvarer. 

Sunnmørsposten melder onsdag kveld at den avdøde mannen skal ha vært involvert i en krangel med minst én av de pågrepne natten i forveien, og at det skal finnes overvåkningsbilder av hendelsen.

Fikk melding om brann

Politiet fikk klokken 15.40 tirsdag ettermiddag melding om en brann i en leilighet i Ålesund. Kort tid etter at nødetatene var fremme på stedet og brannen var slukket, ble det klart at en død person var funnet inne i leiligheten.

Politiet betegnet dødsfallet som mistenkelig, og satte straks i gang etterforsking. I løpet av tirsdag kveld ble tre personer pågrepet av politiet.