FÅR IKKE DELTA: Det blir ingen Rio-tur for Oscar Pistorius.
FÅR IKKE DELTA: Det blir ingen Rio-tur for Oscar Pistorius.

Pistorius utestenges fra Paralympics i Rio

Oscar Pistorius blir utestengt fra alle store idrettsmesterskap i fem år framover.

Oscar Pistorius er dømt til fem års fengsel for å ha skutt og drept kjæresten Reeva Steenkamp. Han må i fengsel, noe som betyr at han blir utestengt fra alle store idrettsmesterskap i fem år framover.

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) har allerede vedtatt at «Bladerunner» ikke kommer til å få sjansen til å delta i Rio i 2016, og det er også klart at han mister VM i Doha og London i 2015 og 2017 som følge av dommen.

Den eneste muligheten sørafrikaneren har til å unngå de utestengelsene det er snakk om, er at han anker straffeutmålingen og vinner fram med ankesakene sine. Ingenting tyder på at det kommer til å skje.

IPC sier også at selv om Pistorius' advokater sier han trolig kommer til å slippe ut fra fengselet etter ti måneder og fortsette soningen hjemme, så kommer ikke det til å ha noen innvirkning på den sportslige utestengelsen han må tåle. Rent sportslig er han utestengt i den perioden dommen tilsier, og det er fem år.

Oscar Pistorius ble på mange måter historisk i London-OL i 2012, da han ble den første funksjonshemmede utøveren som fikk delta i et OL for funksjonsfriske. (©NTB)