Apple har sendt ut sikkerhetsadvarsel til brukere av iCloud etter flere angrep mot lagringstjenesten.  Foto: REUTERS/Kacper Pempel/Files
Apple har sendt ut sikkerhetsadvarsel til brukere av iCloud etter flere angrep mot lagringstjenesten.  Foto: REUTERS/Kacper Pempel/Files

Apple advarer etter nytt iCloud-angrep

Apple har sendt ut en ny sikkerhetadvarsel for iCloud-brukere etter å ha opplevd flere digitale angrep mot lagringstjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en ny sikkerhetsadvarsel fra selskapet blir iCloud-brukere advart etter at noen har forsøkt å stjele passord og innhold fra brukere av den digitale nettskyen i Kina, skriver The Guardian

Apple er kjent med angrepene

«Vi er kjent med organiserte tilbakevendende angrep gjennom bruk av usikre sertifiseringer, for å få tak i brukeres informasjon. Vi ser svært alvorlig på dette.» står det i en melding sendt ut fra Apple. 

Verken Kina eller detaljer rundt nettangrepet er nevnt i meldingen fra Apple, men det er rapportert om at kinesiske brukere av tjenesten har blitt omdirigert til en ny autorisert nettside når de skulle logge seg inn på iCloud. 

Gjennom et slikt angrep kan en tredje part kopiere å stjele passordet til brukeren som tror de logger seg inn på den vanlige nettsiden. 

Når hackeren er i besittelse av passordet kan de igjen logge seg inn for å stjele ytterligere informasjon fra brukerens konto. 

Anklager kinesiske myndigheter

Kinesiske aktivister anklager landets myndigheter for å stå bak. Ifølge den kinesiske aktivistnettsiden GreatFire.org, ble angrepet spurred i forbindelse med at de nye iPhone-modellene kom i salg i Kina. 

Apples nye smarttelefoner inneholder nå en styrket kryptering, som skal beskytte brukernes data. 

Ifølge selskapet har ikke angrepet berørt noen av brukerne som har forsøkt å logge seg på iCloud gjennom sin Iphone, Ipad eller Mac, så lenge de har brukt det nye operativsystemet eller en Safari. 

Apple ber likevel brukere forsikre seg om at de faktisk er tilkoblet den ekte serveren. 

«Hvis brukere får en advarsel om at nettleseren ikke er godkjent når de forsøker å gå inn på www.icloud.com, bør man følge nøye med. Man må lese advarselen og deretter ikke trykke seg videre», skrev Apple i meldingen. 

Andre angrepet på få måneder

Selskapet har også tidligere i år opplevd angrep og tyveri av bilder fra lagringstjenesten. 

I september stjal hackere en rekke nakenbilder fra iCloud-kontoene til flere amerikanske kjendiser.

Apple har sagt at hackerene ikke kom inn i servere ved dette tilfellet og at det da var brukt en annen metode for å få tak i passordet. Dermed er det trolig ingen sammenheng mellom de to episodene.