Olav Sandnes
Olav Sandnes

Olav T. Sandnes ny TV 2-sjef

Olav Terjeson Sandnes blir ny sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. – Vi har ansatt en toppsjef som har alle forutsetninger for å gi TV 2 et ytterligere løft, sier styreleder i TV 2 Hans J. Carstensen.

Styreleder i TV 2 Hans J. Carstensen er svært glad for at Sandes har takket ja til jobben som sjef i Mediehuset TV 2.

- Olav er en erfaren og dynamisk medieleder som har skapt gode resultater i Egmont Publishing. Han forstår utviklingen innen TV og digitale medier, og han kjenner TV 2 godt som styremedlem, sier TV 2s styreleder.

Olav T. Sandnes (42) er i dag administrerende direktør i Egmont Publishing. Han tar over som TV 2-sjef etter Alf Hildrum (66). Sandnes går samtidig inn i Egmont sin konsernledelse.

– Jeg ser virkelig fram til å jobbe med TV 2 og hele organisasjonen. TV 2 er en virksomhet som rommer mye kompetanse, men vel så viktig - den rommer mye lidenskap! I TV 2 skal vi sammen løse det jeg mener er landets mest spennende, interessante men også krevende mediejobb og samtidig fortsette å levere på et viktig samfunnsoppdrag, sier Sandnes.

Olav T. Sandnes er også klar over at han tar sjefsjobben i et mediehus som alle har et forhold til.

- I et samfunn som oppleves som mer og mer fragmentert framstår TV 2 som unik i måten de samler det norske folk foran TV-skjermene. Så er det også viktig at vi er gode partnere for produksjonsselskaper, annonsører, mediebyråer og ikke minst til distributørene, forteller Olav T. Sandnes.

Olav T. Sandnes starter som TV 2-sjef den 5. januar. Alf Hildrum går da av som sjef i TV 2, men vil stå til disposisjon for styreleder og ny sjef fram til hans kontrakt utløper den 30. april.

- Alf Hildrum har gjennom sine syv år som toppsjef tatt TV 2 inn i en ny tid. Mediehuset står i dag sterkt på alle plattformer og Hildrum har også sørget for at TV 2 kan vise til flere inntektsstrømmer som vil være viktige i fremtiden. Det er en markant medieleder som nå gir seg som TV 2-sjef, sier styreleder Hans J. Carstensen.

OLAV T. SANDNES CV:

Utdannelse:
MBA fra IESE Business School, University of Navarra.
Bachelor i økonomi, Copenhagen Business School.
International Baccalaureate, United World College of the Atlantic.

Nåværende stilling:
CEO/Administrerende Direktør Egmont Publishing.
Styremedlem i TV2 AS, styreleder i Bladcentralen AS, styreleder Fagmedia AS, styremedlem i Mediebedriftenes Landsforbund og styremedlem i Norsk Presseforbund.

Slik er Olav T. Sandnes sine lønnsbetingelser i TV 2:
Fast lønn: 3.000.000 NOK i året.
Mulighet for å opptjene bonus opp til 1.200.000 NOK i året
(knyttet til miks av kortsiktige og langsiktige mål).
Innskuddspensjon fra bedriften på 450.000 NOK i året.

FAKTA OM TV 2:

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal og en av landets sterkeste merkevarer. TV 2 er en del av mediehuset TV 2, og virksomheten omfatter både tv, internett, mobil samt nye interaktive plattformer. Mediehuset TV 2 står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2, Nyhetskanalen, Zebra, Bliss, TV 2 Sumo, og TV2.no. TV 2 er et selskap i vekst, og det drives betydelig forretningsutvikling knyttet til morgendagens medier.

FAKTA OM EGMONT:

Egmont er et av Nordens ledende mediekonsern med aktiviteter i 30 land og 6600 medarbeidere og står bl.a. bak TV 2, Nordisk Film, Oslo Kino, Cappelen Damm, Nettavisen, PlayStation og flere deleide filmselskaper som Zentropa. Den felles visjon er «We bring stories to life» – med sterke publisistiske verdier, kvalitetsinnhold og gode historier – fra Oscar-nominasjoner til OL i Sotsji. Egmont gir ut over 700 magasiner og blader – blant annet Hjemmet, Vi Menn, Det Nye, Bonytt og Donald Duck & Co. Egmont er et fond som omsetter for 12,6 milliarder kroner og reinvesterer overskuddet i medievirksomheten, samt deler ut midler til formål som skal gi barn og unge et bedre liv.