Han blir ny TV 2-sjef

Olav T. Sandnes (42) tar over jobben etter Alf Hildrum. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør i Egmont Publishing, Olav Sandnes (42), blir ny sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

– Vi har ansatt en toppsjef som har alle forutsetninger for å gi TV 2 et ytterligere løft, sier styreleder i TV 2 Hans J. Carstensen.

Tar over etter Hildrum

Olav T. Sandnes starter som TV 2-sjef den 5. januar. Alf Hildrum (66) går da av som sjef i TV 2, men vil stå til disposisjon for styreleder og ny sjef fram til hans kontrakt utløper den 30. april.

– Alf Hildrum har gjennom sine syv år som toppsjef tatt TV 2 inn i en ny tid. Mediehuset står i dag sterkt på alle plattformer og Hildrum har også sørget for at TV 2 kan vise til flere inntektsstrømmer som vil være viktige i fremtiden. Det er en markant medieleder som nå gir seg som TV 2-sjef, sier styreleder Hans J. Carstensen.

Unik jobb

Olav T. Sandnes er også klar over at han tar sjefsjobben i et mediehus som alle har et forhold til.

FØRSTE MØTE: Olav T. Sandnes møtte onsdag formiddag de ansatte i TV 2. (Foto: Arne Rovick, TV 2)
FØRSTE MØTE: Olav T. Sandnes møtte onsdag formiddag de ansatte i TV 2. (Foto: Arne Rovick, TV 2)

– I et samfunn som oppleves som mer og mer fragmentert framstår TV 2 som unik i måten de samler det norske folk foran TV-skjermene. Så er det også viktig at vi er gode partnere for produksjonsselskaper, annonsører, mediebyråer og ikke minst til distributørene, forteller Olav T. Sandnes.

42-åringen er tidenes yngste administrerende direktør i TV 2.

– Jeg ser virkelig fram til å jobbe med TV 2 og hele organisasjonen. TV 2 er en virksomhet som rommer mye kompetanse, men vel så viktig - den rommer mye lidenskap! I TV 2 skal vi sammen løse det jeg mener er landets mest spennende, interessante men også krevende mediejobb og samtidig fortsette å levere på et viktig samfunnsoppdrag, sier Sandnes.

Ifølge pressemeldingen fra TV 2 vil Sandnes ha en fastlønn på tre millioner kroner i året. I tillegg vil han ha mulighet til å opptjene en bonus på 1,2 millioner kroner årlig.