Norsk Tipping dropper opprykkskamp fordi kampfiksingstiltalte spiller

Med to kampfiksingstiltalte på Hasle/Løren, nekter Norsk Tipping å ta med kampen mot Ullern på oddsprogeammet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble fem spillere tiltalt i kampfiksingssaken. To av dem kan spille en avgjørende rolle når Hasle/Løren til helgen skal forsøke å sabotere Ullerns opprykk til 2. divisjon.

Pape Mendy og Saif Haydar er begge tiltalt, og de begge spiller for Hasle/Løren.

– Det er kanskje de to beste spillerne til Hasle/Løren, det er ingenting å skyve under teppet, sier Ullern-trener Ole Johan Aas til TV 2.

De to kom til tredjedivisjonsklubben i sommer, og møter lørdag topplaget Ullern på hjemmebane. Den kampen må Ullern vinne for å være sikre på opprykket til andredivisjon.

– Vi ønsker å hindre at de rykker opp. Det blir en spennende sisterunde. Både Mendy og Saif er aktuelle til en startplass i den kampen. Begge har vært veldig delaktig i høst for oss, særlig Mendy med sju mål på 12 kamper, sier Hasle/Løren-lagleder Roald Arne Bjørklund.

Droppes av Norsk Tipping

Norsk Tipping hadde Ullern på sin oddsmeny forrige helg, men denne kampen nekter å ta med.

– Så lenge det er spillere med på det laget som det er tatt ut tiltale mot, så har vi valgt ikke å sette det opp i vårt oddsprogram, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, til TV 2.

Bjørklund har ingen betenkeligheter med å la duoen spiller kampen.

– Nei, det har jeg faktisk ikke, sier han.

– Provoserende

NFFs generalsekretær, Kjetil Siem, maner til forsiktighet.

– Vi kan ikke nekte klubbene å gjøre det, og har sagt på generelt grunnlag at vi synes klubbene skal være forsiktige. Men vi skal heller ikke forhånsdømme, sier han.

Det faller ikke i god jord hos Bjørklund.

– Det er neste litt provoserende at de dytter et slikt ansvar nedover på oss som breddeklubb. Den jobben må NFF gjøre, sier han.