Shampo sendte egen spiller i dusjen etter unødvendig takling

– Gutten har gullfiskhukommelse. Lærer han ikke nå er det ikke håp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Vålerengas marerittstart på sesongen fortsetter. Tirsdag kveld tapte Oslo-klubben 5-3 for serietoer Sparta Sarpsborg på egen is.

Det sto 2-2 helt til Jonas Knutsen pådro seg en unødvendig utvisning i slutten av andre periode.

I overtall straffet bortelaget Vålerenga knallhardt, og etter tre perioder sto det hele 5-3 i favør gjestene fra Østfold.

Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen ble rasende etter Knutsens utvisning, og sendte spilleren rett i dusjen.

– Det er en grunn til at han må i dusjen. Gutten har hukommelse som en gullfisk. Jeg har sagt det til han hundre ganger før, og han lærer aldri. Kanskje lærer han nå som jeg sendte ham i dusjen. Jeg får håpe det, ellers er det ikke håp, sier han.

Tapet gjør at Vålerenga ligger tredje sist på tabellen hele 15 poeng bak serieleder Stavanger Oilers.

– Vi har en bra midtperiode, men får ikke uttelling. Vi blir straffet hardt i power play. Men vi faller litt tilbake til gamle synder i tredje periode og gir bort billige mål, sier Alexander Bonsaksen.

Drømmestart
Men Vålerenga kunne ikke drømt om en bedre start på kampen. Bare halvannet minutt var spilt da hjemmelaget gikk opp i ledelsen.

Erik Follestad Johansen mottok pucken ute på venstrekanten, og fra vanskelig vinkel lurte han den inn bak Spartas sisteskanse.

Sparta snudde kampen
Men jubelen la seg fort for hjemmespupporterne på Jordal. Halvveis ut i den første perioden slo nemlig gjestene fra Østfold tilbake.

En retur landet på køllebladet til Henrik Malmstrøm som kontant satte inn utligningen.

Og som om ikke det var nok. Bare minutter seinere fikk Vålerenga nok en kalddusj. Sparta vartet opp med et flott angrep som til slutt ble avsluttet med at Marius Hagberg banket pucken i mål fra distanse.

Olsen slo tilbake for VIF
Vålerenga kom ut med en helt annen innsats i den andre perioden og la umiddelbart et press på Sparta Sarpsborg.

Og etter åtte minutter fikk de lønn for strevet da Thomas Olsen var frempå og satte inn sitt aller første mål i Get-ligaen.

Det så ut som om det skulle stå uavgjort før tredje og avgjørende periode. Men i overtall slo Patrik Eklund til for gjestene og sørget for at bortelaget nok en gang var i føringen.

Børresen og Kneldsen punkterte kampen
I siste periode havnet hjemmelaget nok en gang i undertall etter en utvisning på Filip Gunnarsson. 

Og nok en gang utnyttet Sparta overtallet med scoring. Denne gangen var det Eirik Børresen som fikk pucken inn bak Vålerengas landslagskeeper Steffen Søberg.

Fem minutter seinere økte Dion Knelsen til 4-2 med sin ellevte scoring for sesongen. Da hjalp det lite at at Andreas Stene reduserte 40 sekunder før slutt.

Vålerenga gikk på sitt fjerde tap på de fem siste kampene, mens Sparta nå puster serieleder Stavanger Oilers i ryggen.