SKAL VÆRE ENIG: Ifølge Aftenposten frarådet Magnus Carlsen Sjakkfobrundet å søke om opptak i NIF. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKAL VÆRE ENIG: Ifølge Aftenposten frarådet Magnus Carlsen Sjakkfobrundet å søke om opptak i NIF. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sjakkforbundet dropper å bli en del av idretten

Massiv motstand i Sjakk-Norge gjør at det ikke søker om å bli med i Norges Idrettsforbund.

Sjakkspillerne avblåser søknadsprosessen om å bli en del av Norges Idrettsforbund (NIF). Det er massiv motstand mot planene i Sjakk-Norge som er årsaken.

Aftenposten skriver at sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson har vært helt klar på at han ønsker å få sjakkforbundet inn under idrettsforbundets vinger, men han er blitt stående alene. Nå skrinlegger han og forbundsstyret planene.

Styret i Norges Sjakkforbund vedtok tirsdag med sju mot en stemme ikke å gå videre med søknaden til idrettsforbundet.

Det er idrettens barneidrettsbestemmelser som er blitt trukket fram som det viktigste argumentet mot at sjakken skal melde seg inn i idrettsforbundet. Derfor har Ungdommens Sjakkforbund hatt en nøkkelrolle i konflikten som er oppstått.

Aftenposten skriver også at verdensmester Magnus Carlsen flere ganger har frarådet forbundet fra å melde seg inn i idrettsforbundet. Dersom det skulle komme søknad om en innmeldelse, var det fare for at Sjakk-Norge kunne blitt delt på midten.

Idrettsforbundets lovutvalg har tidligere sagt at sjakk ikke kvalifiserer til å bli tatt opp i NIF.

– Vi har et lovutvalg som har uttalt at sjakk utfra dagens NIF-lover ikke kvalifiserer på mer enn to av de tre punktene som gjelder som kriterier for opptak til NIF. Det går på dette med fysisk aktivitet, sa idrettspresident Børre Rognlien etter at innstillingen til lovutvalget ble kjent.

(©NTB)