TOMMEL OPP: Magnus Moan slipper unna operasjon.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TOMMEL OPP: Magnus Moan slipper unna operasjon. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Magnus Moan slipper operasjon

Etter en undersøkelse i Trondheim tirsdag ble det bestemt at kombinertløperen Magnus Moan ikke skal opereres for tretthetsbruddet i hælsenen.

31-åringen slipper unna fordi den såkalte stressfrakturen blir definert som et lavterskelbrudd. Trønderen har hatt problemer med en vond akilles og hæl i flere sesonger, men har stort sett fått trent som normalt.

Moan slutter seg til resten av landslaget som er på treningssamling i Oberstdorf onsdag.

– For meg var dagens undersøkelse en god nyhet. Jeg får tilnærmet trent som normalt mot vinteren. Det er selvfølgelig en risiko ved denne skaden, og man vet aldri. Etter dagens gjennomgang er vi enige om å ta forholdsregler. Umiddelbart vil jeg starte opp med alternativ behandling, og dette vil jeg gjøre daglig framover, sier Moan i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Sportssjef Sverre Rotevatn føler seg ganske trygg på at Moan kan prestere på topp i vinter så lenge han får trent tilnærmet normalt.

På hjemmesiden sin skriver Moan at han skal drive alternativ behandling med et apparat som gir en trygg og effektiv pulserende ultralyd med lav intensitet, og som vil bidra til å stimulere kroppens naturlige prosess for beinheling. (©NTB)