EHF-CUP: Både Elverum og Haslum har mulighet til å ta seg til gruppespillet i EHF-cupen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
EHF-CUP: Både Elverum og Haslum har mulighet til å ta seg til gruppespillet i EHF-cupen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

E-cupdrømmen lever for Haslum og Elverum

Må til henholdvis Russland og Romania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haslum og Elverum har håp om å kvalifisere seg for gruppespillet i EHF-cupen denne sesongen.

Men da må de først gjennom den tredje kvalifiseringsrunden.

De to norske lagene gikk useedet inn i trekningen, og håpet nok først og fremst å unngå de tyske storlagene HSV Hamburg og Füchse Berlin.

Slapp unna storlagene
Både Tom-Eirik Skarpsno og Mikael Apelgren kunne puste lettet ut etter trekningen.

Begge slapp unna de største kanonene, men har tøffe reiser foran seg.

Regjerende seriemester Haslum skal møte russiske Kaustik Volgograd. Et lag Elverum møtte i 2010, og som de sendte ut av cupvinnercupen den gangen.

– Vi hadde håpet på et godt vesteuropeisk lag, men Volgograd blir jo litt av en tur, sier Haslum-trener Skarpsno til TV 2.

Elverum på sin side skal møte det rumenske storlaget Constanta.

Overkommelig motstand
Constanta røk for tyrkiske Besiktas i Champions League-kvalifiseringen. De tapte med ni mål for laget Haslum hadde tapt 22-29 for dagen før.

Ingen umulig oppgave for Elverum heller.

– Utfra det jeg så av Constanta i Belgia, mener jeg Elverum har en meget god sjanse til å komme til gruppespillet, sier Skarpsno.

Constanta har en farlig høyreside med den spanske høyrebacken Javuer Humet Gaminde og kantspilleren Laurentiu Toma. Inne på linjen har de en målhungrig kar i Mladen Rakcevic.

Men lagets mest kjente spiller er nok den serbiske veteranen Dalibor Cutura.

Det blir tøffere for landslagsduoen Kristian Bjørnsen og Christian O'Sullivan i svenske Kristianstad. De må til Tyskland for å møte Champions League-vinnerne fra 2013 HSV Hamburg.