Kroatisk junior banket opp boksedommer da han tapte

Den kroatiske junioren Vido Loncar mistet hodet da han tapte boksekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske landslagstreneren Erik Bredler var sjokkert etter å ha sett en dommer bli mishandlet med sju-åtte slag i junior-EM i boksing mandag kveld.

Skandalen skjedde etter at Litauens Algirdas Baniulis hadde stoppet hjemmefavoritten Vido Loncar fra arrangørnasjonen Kroatia på teknisk knockout i den tredje runden.

Loncar gikk løs på ringdommeren etter kampen. Han var så misfornøyd med avgjørelsen at han ga dommeren sju-åtte slag, og han fortsatte å slå dommeren etter at han falt sammen på kanvasen. Den stakkars dommeren ble slått bevisstløs, og politiet måtte inn i ringen, stoppe bokseren og redde den forsvarsløse dommeren.

– Det var et brutalt overfall. Jeg har aldri sett noe så brutalt i en boksering, sier Erik Bredler til TV 2.

Se den stygge episoden i videovinduet øverst!

– Det var den sisten runden. Kroaten ledet kampen, men mot slutten slo litaueren ham ned. Seinere lykkes han å få to tellinger til. Da brøt ringdommeren kampen. Akkurat da kroaten hadde tatt av seg hanskene og ringdommeren skulle fortelle resultatet, gikk den kroatiske bokseren løs på ringdommeren, sier Bredler til TV 2.   

– Hvordan reagerte du?

– Vi hadde kampen som skulle gå etterpå. Vi måtte stå og vente. Det ble et opphold på ti minutter. Stemningen i hallen var oppjaget. Det var dårlig stemning, men ettersom vi skulle bokse kamp selv måtte vi fokusere på det Vegar skulle gjøre, sier Bredler.

Rent sportslig ble det overbevisende seirer til både Martin Larsen (75 kg) og Vegar Tregren (81 kg) i EM mandag. Begge de to nordmennene er klare for kvartfinaler etter glimrende boksing.

Larsen stoppet sin moldovske motstander Antolij Dimura i den andre runden etter å ha dominert motstanderen fra start i kampen. (©NTB/TV 2)