MÅ SVARE FOR SEG: Ander Herrera spilte for Real Zaragoza i 2011. Nå må han forklare hva som skjedde i forkant av Levante-kampen i mai 2011.  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
MÅ SVARE FOR SEG: Ander Herrera spilte for Real Zaragoza i 2011. Nå må han forklare hva som skjedde i forkant av Levante-kampen i mai 2011. AFP PHOTO/PAUL ELLIS

Manchester United-stjerne må vitne i kampfiksingssak

Spanske påtalemyndigheter vil snakke med Ander Herrera.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Zaragoza måtte slå Levante for å berge plassen i den spanske toppdivisjonen i 2011. Nåværende Atletico Madrid-kaptein Gabi (31) scoret målene i 2-1-seieren, men i ettertid har spanske myndigheter startet etterforskning for å finne ut av om kampen var fikset.

Zaragoza-spillerne har tidligere nektet for at kampen skal ha vært fikset, men etterforskningen har avslørt at tolv av lagets spillere mottok penger i uken før kampen. 

Gabi forklarte seg for etterforskerne i forrige uke. Da innrømmet han at hadde mottatt 85.000 euro fra klubben i forkant av Levante-kampen. Ander Herrera, Braulio Nóbrega og Leonardo Ponzio skal også ha mottatt en sum i samme størrelsesorden som Gabi. Gabi hevder at han betalte pengene tilbake til klubbpresident Agapito Iglesias med en gang.  

– Jeg gjorde det Agapito ba meg om, sa Gabi. 

Nå vil myndighetene snakke med Herrera. Om han ikke ønsker å vitne i Spania, vil spanske myndigheter be sine engelske kolleger om hjelp. Akkurat nå er det ingen mistanker mot Herrera personlig, men myndigheten vil at han skal hjelpe med å belyse saken.

Regelverket sier at spillere og ledere kan bli straffet med alt fra seks måneder til fire års fengsel. I tillegg kan man utestenges fra all idrett i opp til seks år dersom man blir kjent skyldig.