Magnus Moan (31): – Barna har gjort meg til en bedre utøver 

Kombinertløperen elsker å være småbarnspappa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Moan (31) har vært en hærfører i norsk kombinert idrett i en årrekke. Han tok sin første verdenscupseier i 2004, og står med 12 VM- og OL-medaljer.

Det sier seg selv at det ligger mye hardt arbeid bak slike prestasjoner.

Noe kan kanskje skyldes livet på hjemmebane, for han mener selv at sønnene Henrik og Ludvig har gjort ham til en enda bedre utøver. 

– Å være småbarnspappa er helt nydelig. Jeg har blitt en bedre person, og en bedre utøver av å ha to nydelige unger rundt meg. Når jeg kommer hjem fra en litt dårlig arbeidsdag, og det første som møter meg er to unger som smiler fra øre til øre fordi de er glade for å se pappaen sin, da blir arbeidsøkten rimelig fort glemt, sier Moan i kveldens episode av «Best av de beste».

Aldri gått uten støtten

Han legger ikke skjul på at støtten hjemmefra, med kona Irene Vollan (39) i spissen, har betydd alt for ham.

– Det blir nok reising, og nok egoisme. Jeg kommer ofte i fokus, og ting skal som regel rettes etter meg. Det hadde aldri gått uten den støtten hjemmefra, forteller han.

Paret har vært sammen i 11 år, og giftet seg høsten 2011.

Er en stor romantiker

Det blir mange reisedøgn, og han har en hektisk kalender året rundt. Derfor har det vært viktig for Moan å gi kona ekstra oppmerksomhet når han kan. For at han er en romantiker legger han ikke sjul på.

– Ja, det er bare forbokstaven. Jeg har noen ess i ermet. Det går nok sikkert litt for lang tid mellom hver gang jeg klarer å smelle til med noe. Men når jeg først smeller til så går jeg «all in», røper 31-åringen, og legger til:

– Det handler om å overraske av og til, gi min kjære oppmerksomhet. Det er viktig at man ikke glemmer hverandre opp i all alvoret man driver med.

«Best av de beste» ser du på TV 2 tirsdag kl. 20.00.