«Blade runner» dømt til fem års fengsel

Oscar Pistorius ble dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap på modellkjæresten Reeva Steenkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oscar Pistorius ble 12. september dømt for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp.  

Dommeren mente Pistorius virket angrende

Dommer Thokozile Masipa poengterte under sin opplesning av straffeutmålingen at hun så svært alvorlig på forbrytelsen. Både fordi hun mente Pistorius ikke kunne unngå å vite at det var en person inne på badet, da han skjøt. Samt at 27-åringen var trent i å håndtere våpen.

På samme tid tok hun til følge at dette er hans første lovovertredelse, og at 27-åringen virket angrende.

– At den tiltalte viste uaktsomhet er viktig i denne saken, og straffen kan dermed ikke være for streng, men heller ikke for svak, sa dommeren under straffeutmålingen.

Tror Pistorius blir plassert i husarrest

Idrettsstjernens forsvarer, Barry Roux, sier Pistorius trolig vil tilbringe rundt 10 måneder i sykehusdelen av fengselet i Pretoria. Roux mener også 27-åringen deretter vil bli plassert i husarrest, den resterende delen av straffetiden, skriver SkyNews.

Aktor i saken, Gerrie Nel, mener derimot at Pistorius vil bli sittende fengslet en tredjedel av straffetiden.

Drept på Valentinsdagen

Den sørafrikanske friidrettsstjernen ble pågrepet på valentinsdagen i februar 2013, og siktet for drap på sin modellkjæreste Reeva Steenkamp (29).

Pistorius ble fredag 12. september funnet skyldig i uaktsomt drap.

– Han handlet uaktsomt da han skjøt inn baderomsdøren. Han visste det var noen der inne. Det var et lite rom, og da han skjøt inn døren visste han at noen kunne bli drept av skuddene, sa dommer Thokozile Masipa da hun leste opp kjennelsen.

Brøt sammen i gråt

Pistorius viste lite følelser da dommeren kom med sin kjennelse, men har flere ganger brutt sammen i gråt gjennom de syv månedene rettssaken har pågått. 

Rettsaken startet i mars, og saken har fått stor oppmerksomhet verden over.