Dette vil få barna til å elske fisk. Foto: TV 2
Dette vil få barna til å elske fisk. Foto: TV 2

Barnas favorittlaks 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Dette trenger du:

Ca. 600 g laksefilet, uten skinn og ben
Salt og pepper
4-5 ss grov sammalt rug
2 ts tacokrydder eller tandoori masala krydder
1 dl nøytral olje eller smør til steking

Stekte poteter:

6-8 poteter
olje
salt og pepper

Rømmedipp med krydder:

1 dl rømme
1 dl majones
1–2 ss sennep eller chilisaus
1/2 ss sitronsaft
½ ts tacokrydder eller tandoorikrydder
salt og pepper
eventuelt ørlite sukker
Bland sammen og smak til med salt, pepper og ørlite sukker.

Tomatsalsa:

2 tomater
1 ss ketchup eller chilisaus
2 ss basilikum
salt og pepper

Slik gjør du:

Del potetene med tynt skall i båter, legg i ildfast form og vend inn olje, salt og
pepper. 
Legg gjerne med noen rotgrønnsaker, de setter både farge og smak.
Sett i varm stekeovnen ved 225-230 grader og stek til potetene er møre og gyldne, 40-45 min.

Skjær laksefileten i fingertykke staver.
Vend laksestavene rugmel tilsatt salt, pepper og krydder.
Stek laksestavene på alle sider i middels varm panne.

Del tomatene i to og ta ut innmaten.
Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup eller chilisaus, finhakket basilikum og salt og pepper.