UNITED? Marcelo Gallardo virker ikke overvettes fornøyd med ryktet om at han er på vei til Manchester United. Foto: AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA
UNITED? Marcelo Gallardo virker ikke overvettes fornøyd med ryktet om at han er på vei til Manchester United. Foto: AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA

Fotballryktene:
– Manchester United fortsetter jakten på ny venstreback

Og kan Gonzalo Higuain likevel bli Arsenal-spiller?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes ikke dårlig vær, bare massevis av rykter en kan sitte inne og kose seg med når regnet herjer ute.

For det har aldri vært mer penger i fotballen, og det er spillere med utgående kontrakter både her og der.

Derfor ligger det an til hektisk aktivitet når overgangsvinduet åpner igjen, noen timer etter at nyttårsrakettene er gått i været.

Luke Shaw var på ny karuselltur da Manchester United møtte West Bromwich Albion mandag kveld. Lite tyder på at 300 millioners-mannen blir Patrice Evras etterfølger på venstrebacken i Manchester United. Louis van Gaal har hentet inn både Marcos Rojo og Daley Blind som kan spille venstreback etter at han kom til klubben og fikk se Shaw på trening. Og nå er det enda en venstreback som kan bli ønsket velkommen i drømmenes teater. For Daily Express skriver at Real Madrid vil hente David Alaba fra Bayern München. Det betyr at Marcelo blir overflødig på Santiago Bernabeu, noe van Gaal vil utnytte for å få en venstreback han har tro på.

Det er ikke så kjekt å være Gerard Pique for tiden. Barcelonas nye trener Luis Enrique har med tydelighet vist at midtstopperen ikke lenger har klippekort på laget. Ved flere anledninger har han startet på benken denne sesongen. Samtidig har parkeringsvaktene i Barcelona mistet respekten for ham. Verken han eller broren kan parkere der de vil uten å få bot lenger. Da er det kanskje ikke så rart at Shaqiras kjæreste kan være åpen for å flytte på seg. Nå skriver Daily Star at Manchester United vil legge 200 millioner kroner på bordet for å få 27-åringen tilbake til klubben. Pique tilbrakte fire sesonger på Old Trafford i ungdommen, før han dro tilbake til Barcelona i 2008. Dersom Louis van Gaal kan sørge for å sikre Pique fri parkering over alt i sentrum av Manchester, øker nok sjansene for å få ham betraktelig.

Skulle ikke Manchester United få Pique, er det en annen tidligere United-midtstopper som ser ut til å bli tilgjengelig i januar. Queens Park Rangers har nemlig kommet til den konklusjonen at Rio Ferdinand rett og slett ikke er god nok for klubben. Og i stedet for å ha en aldrende midtstopper sittende på tribunen med god lønn, så vil de nå bli kvitt 35-åringen, skriver Daily Mirror. Håpet er at de kan erstatte ham med enten Porto-stopper Rolando eller West Hams Winston Reid.

Er Chelsea i ferd med å trekke seg ut av kampen om Sami KhediraJose Mourinho sendte i hvert fall speiderne sine til Frankrike for å kikke på Giannelli Imbula igjen i helgen, melder Daily Mirror. 22-åringen skal ha sin del av æren for at Marseille nå topper Ligue 1. Han har vært så god i sin defensive midtbaneposisjon at Les Phocéens nå verdsetter han til 250 millioner kroner.

Liverpools desperate jakt på en ny keeper fortsetter med uforminsket styrke. Nå hevder Goal at klubben vurderer Fiorentinas Neto etter at overgangen for Victor Valdes gikk i vasken. Netos kontrakt med Viola går ut etter sesongen, og kan derfor bli en billig kar for de røde.

Ruben Neves er det nye funnet i portugisisk fotball. 17-åringen har allerede fått ti kamper for Porto. Nå har Liverpool og Juventus startet jakten på den defensive midtbanespilleren, skriver Daily Mirror.

Hvis du må satse penger på hvem som blir Arsenals første signering i 2015, så bør Marcelo Brozovic være et hett tips. Kroatens agent har allerede sagt at de skal ha samtaler med The Gunners i november, men nå skriver Daily Mail at det allerede har vært kontakt. Inter har allerede kommet med et bud på 35 millioner kroner til Dinamo Zagreb, men Arsenal skal være favoritt til å sikre seg midtbanespilleren for nærmere 65 millioner kroner.

Kan likevel Gonzalo Higuain ende opp i Arsenal? Manager Arsene Wenger ble latterliggjort hele forrige sesong etter at han droppet en ferdigforhandlet avtale med argentineren for å hente Luis Suarez ved å utløse uruguayanerens utkjøpsklausul. Problemet var bare at Liverpool ga en hylende f... i kontraktsklausulen, og Wenger satt igjen med Olivier Giroud som eneste alternativ til verdensstjernen Nicklas Bendtner. Nå melder Fichajes at Higuain på ny kan være på vei til Emirates Stadium. Argentineren mistet all motivasjon da Napoli feilet i Champions League-kvalifiseringen, og har fortsatt til gode å score denne sesongen. Kanskje løsner det for ham i rød og hvit drakt?

En annen som var aktuell for Arsenal i fjor sommer var Josip Ilicic. Den slovenske midtbanespilleren hadde storspilt for Palermo, men valgte Fiorentina fremfor The Gunners. Men det blir mindre og mindre spilletid på Stadio Artemio Franchi for 26-åringen. Og nå kan han ende opp i Leeds på lån, skriver Tutto Mercato Web.

Frank Acheampong er det neste store i ghanesisk fotball. Den 21 år gamle kantspilleren har imponert stort for Anderlecht denne sesongen, og nå står storklubbene i kø for å sikre seg ham. Ifølge Ghana Soccernet er det Paris Saint-Germain og Roma som nå står først i køen.

Tidligere Start- og Stabæk-spiss Mads Stokkelien ser ut til å få seg en ny spissmakker i New York Cosmos. Alt tyder på at den spanske veteranen Raul signerer for klubben denne uken, skriver ESPN. Gamleklubben Real Madrid ønsket at 37-åringen skulle legge opp og ta en rolle i den sportslige ledelsen i klubben, men ønsket om å spille sammen med Stokkelien ser ut til å ha blitt for stort for den gamle storscoreren.