OMKOM: Christophe de Margerie døde i en flyulykke i Moskva. REUTERS/Gonzalo Fuentes/FIles
OMKOM: Christophe de Margerie døde i en flyulykke i Moskva. REUTERS/Gonzalo Fuentes/FIles

Toppsjef i oljegigant døde i flyulykke i Moskva

Toppsjefen i den franske olje- og gassgiganten Total, Christophe de Margerie, var blant dem som omkom i en flyulykke i Moskva natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Margerie døde, 63 år gammel. 

Kun én passasjer

Nyhetsbyrået Itar Tass melder at Totals toppsjef var blant fem mennesker som mistet livet da et privat jetfly kolliderte med en brøyteplog på flyplassen Vnukovo utenfor Moskva natt til tirsdag.

– Det var én passasjer registrert på flyet, den franske statsborgeren Christophe de Margerie. Besetningen på tre var også franske statsborgere. Samtlige døde, sier en ikke navngitt kilde i russisk luftfart til Itar Tass.

Nyhetsbyrået Interfax siterer også en politikilde som sier at en toppsjef i Total var blant de døde.

Ulykken skjedde da flyet var i ferd med å ta av fra flyplassen med kurs for Paris natt til tirsdag, ifølge nyhetsbyrået. De fire som var om bord i flyet av typen Falcon 50, samt føreren av brøytebilen, omkom.

Tåke

– I natt krasjet et fly da det kolliderte med en snøryddingsmaskin. Tre besetningsmedlemmer og en passasjer døde. Jeg kan bekrefte at passasjeren var Totals sjef Margerie, sier lufthavnens talsperson Elena Krylova til nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men tåken lå tykt over flyplassen på ulykkestidspunktet.

Vnukovo internasjonale lufthavn er den tredje største i Moskva-området.

Total er et av de fire største oljeselskapene i verden, og ble etablert i 1924. Margerie har vært konsernsjef siden 2007. 

TV 2/NTB