Søsknene til Pistorius: – Vi står sammen

Får Oscar Pistorius samfunnsstraff eller 15 år i fengsel?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oscar Pistorius er dømt for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp, men det gjenstår fortsatt å se hvilke straff Pistorius får. 

Står sammen 

Tirsdag møter han trolig for siste gang i retten i Pretoria, Sør-Afrika. 

Storebror Carl og søsteren Aimee Pistorius forteller i et intervju med ITV News at de vil stå ved sin brors side – uansett hvordan rettssaken ender. 

Se dommen direkte i videovinduet øverst

– Vi kan ikke spekulere i forkant av straffeutmålingen. Men uansett utfall vil vi alle tre stå sammen, og fortsette med det, sier Carl Pistorius. 

Det var i forrige uke at den endelige høringen rundt straffeutmålingen begynte i retten i Pretoria. Både aktor og forsvarer har ført sine nøkkelvitner én siste gang før dommeren beslutter straffen Pistorius skal få. 

For søsknene har den omfattende og svært offentlige rettssaken tatt på. 

– Jeg kan ikke relatere til den Oscar har blitt fremstilt som av aktoratet. Oscar er den samme som da vi vokste opp. Han er modig, tøff, har karisma, og er interessant og morsom. Han har vært perfekt som den mellomste i søskenflokken, forteller Carl Pistorius. 

Pistorius risikerer 15 år i fengsel, dersom dommeren mener han bør få fengselsstraff. Han kan også idømmes bøter og samfunnsstraff. 

Tror på forklaringen 

Under hele rettssaken har søsteren og broren sittet på tilhørerbenken. De har hørt grusomme detaljer, sett bilder og sett broren bli beskrevet som en kaldblodig morder. 

– Da jeg hørte hva som hadde skjedd var min første reaksjon sjokk og fortvilelse. Mine første tanker, med tanke på den broren jeg kjenner, var at det må ha vært en innbruddstyv der, sier Aimee Pistorius. 

Hun sier det har vært utfordrende å se broren gå gjennom en så tøff tid. 

– Å si at jeg støtter ham 100 prosent er en underdrivelse. Jeg tviler ikke et sekund på broren min, sier Aimee.