De som skulle bryte håndbak bare lo – til de så høyrearmen

Matthias «Hellboy» Schlitte har en genetisk defekt som gir ham en stor fordel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Matthias Schlitte var 16 år gammel foreslo moren hans at han skulle melde seg på en lokal håndbak-turnering. 

Da han ankom ble han møtte med forbausede blikk og latter, for den 65 kg tunge Schlitte var mye mindre enn de fleste konkurrentene.

Men de som lo av den lille karen skulle komme til å angre. Det de ikke visste var nemlig at Schlitte var født med en sjelden genetisk defekt som gjør hans høyre underarmbein 33 prosent større enn hans venstre.

Reklamesuksess

Det har sørget for en enorm forskjell på armene hans, og hans Skipper’n-aktige høyrearm hjalp ham til å vinne turneringen.

Siden den gang har han aldri sett seg tilbake.

Nå er Schlitte blitt 27 år gammel, og kan se tilbake på et tiår som håndbak-proff. Tyskeren, som har fått kallenavnet «Hellboy», har vunnet en drøss med titler og har vært stjernen i en rekke reklamefilmer.

Han har gjort suksess med reklamer for AEG Powertools og Bunnings Warehouse i Australia. De hysteriske reklamefilmene spiller på den vanvittige forskjellen på hans høyre og venstre arm.

Se selv i videovinduet øverst!

– Det var i 2004 at min mor fant en flyer på en bensinstasjon, og det sto at de så etter mannlige «armwrestlere» opp til 90 kilo. Jeg var 16 år, og jeg dro til en liten bare i Haldensleben. Jeg veide bare 65 kilo. Alle disse karene som var større lo av meg, men da jeg slo dem alle sammen gikk det fra latter til respekt. Resten er historie, sier han i et intervju med Yahoo Sport.

– En gave fra en høyere makt

Han ser selv på seieren i «Vice World Arm Wrestling Championship» i Polen i fjor som sin største bragd.

– Det var sannsynligvis høydepunktet i karrieren min, og det var en herlig følelse endelig å få resultatet av all den harde treningen, sier Schlitte.

Og «Hellboy» har ingen planer om å endre seg.

– Jeg har brukt ti år på å reise verden rundt og gjøre det jeg elsker. Alle har en utfordring i livet. Jeg er ikke en religiøs fyr eller noe sånn, men det var en gave fra en høyere makt og dette var et kall i livet mitt, sier mannen med Skipper’n-armen.

Kilder: Yahoo, ESPN, matthias-schlitte.de/