VIL HA JOBBEN: Kåre Ingebrigtsen har ikke lagt skjul på at han ønsker å bli ny Rosenborg-trener. Nå tar flere sentrale RBK-spillere til orde for at 49-åringen bør få jobben. Foto: SCANPIX
VIL HA JOBBEN: Kåre Ingebrigtsen har ikke lagt skjul på at han ønsker å bli ny Rosenborg-trener. Nå tar flere sentrale RBK-spillere til orde for at 49-åringen bør få jobben. Foto: SCANPIX

Derfor vil RBK-gutta ha Brutter'n som fast sjef

- Har ikke hørt om en som ikke vil ha han, sier Mix Diskerud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det meste tyder på at Kåre Ingebrigtsen (49) blir Rosenborg-trener på permanent basis. Det virker å være et faktum som gleder brorparten av Rosenborg-spillerne.

- Jeg føler det er kjempestemning blant spillerne til han. Jeg kan ikke stå her og snakke for alle, men det er i alle fall ingen som har sagt til meg at de ikke ønsker han, sier Mix Diskerud til TV 2 Sporten.

Hans kontrakt går ut ved sesongslutt og 24-åringen har gitt beskjed om at han vil vente med å ta en avgjørelse om framtiden til RBKs trenerframtid er avklart.

- Om Kåre forlenger, minsker det i alle fall ikke sjansene for at jeg blir her. Jeg har fortalt Kåre at han er en trener og en person jeg liker, sier Mix.

Han får støtte av flere RBK-spillere, blant dem Ole Selnæs. Han har flere ganger tatt til orde for at han håper Ingebrigtsen får jobben.

- Spør du flesteparten av spillerne, er jeg sikker på at de svarer at de ønsker Kåre som trener, sier Selnæs.

Enkelte vil likevel kunne hevde at RBK-duoen sier det de må - og/eller at de gjør det fordi de har fått tillit under Ingebrigtsens ledelse.

- Ole har sagt til meg flere ganger at han ønsker Kåre, så han lyver ikke, sier Mix.

- Som spiller du ikke prate positivt om en trener. Jeg hadde ikke trengt å stå her og prate positivt om Kåre om jeg ikke ønsket det. Da kunne jeg holdt meg unna, sier Ole Selnæs.

Tre hovedårsaker
RBK-spillernes positivitet til Ingebrigtsen kan i all hovedsak oppsummeres i tre årsaker:

* En langt tøffere treningshverdag
* Et mer smittende humør
* Større offensiv frihet i kampene

- Mange av dem (supporterne) som er litt skeptiske, ser ikke hva vi gjør på trening hver dag. Der trener vi hardt om dagen. Treningsbiten er veldig bra. Samtidig er Kåre en fin fyr som er veldig godt likt. Det smitter. Og til sist har det medført at vi spiller en bedre fotball og at det er artigere å spille. Så det er egentlig helheten som er blitt bedre, sier Ole Selnæs.

Unggutta får langt på vei støtte av to langt mer rutinerte karer.

- Kåre er flink. Han har vært bra på trening, vi har fått mye mer spill og langt bedre trøkk. Men hva vi mener betyr ikke så mye. Det er klubben som må bestemme dette, sier Morten Gamst Pedersen.

- Vi har gjort det bra i det siste, og da blir det selvfølgelig godt humør. Så jeg tror absolutt at de fleste er fornøyd med Kåre hittil, sier Mikael Dorsin.

- Hva er det han har gjort bra?

- For det første er han dyktig til å gjøre seg forstått og få fram hvordan han ønsker at vi skal spille. Samtidig er han en likandes og behagelig kar, sier Dorsin.

Supporterne savner mer ballast
Samtidig som de fleste er svært positive til Ingebrigtsen, vet TV 2 at enkelte i RBK-stallen stiller spørsmålstegn ved om Ingebrigtsen har nok erfaring og ballast til et såpass stort permanent trenerverv. De mener arbeidsvilkårene har vært ganske enkle i høst, og er spent på hvordan Ingebrigtsen takler motgang.

RBKs supportergruppe Kjernen har tidligere tatt opp denne problematikken.

- Vi føler Rosenborg har hatt for tradisjon å ansette trenere med suksess over for kort tid. Da blir vurderingsgrunnlaget for spinkelt, uttalte nylig Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes til TV 2 Sporten.

Likevel: I en stor gruppe vil alltid noen være skeptiske. Slik TV 2 forstår det er de fleste RBK-spillerne svært positive til Kåre Ingebrigtsen - til hovedpersonens store glede.

- Det betyr selvfølgelig mye for meg at spillerne ønsker meg. Det er jo spillerne jeg jobber med hver dag, sier Ingebrigtsen.

Han viser til Ivar Koteng for spørsmål angående trenervervet, men RBKs styreleder har ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser mandag. Rosenborg har tidligere vært klar på at det innen 1. desember skal være klart hvem som skal trene klubben de kommende årene.